Thijs Schuit
Thijs Schuit Nieuws 29 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Man koopt Lamborghini Huracán met COVID-fonds

‘Meerdere wegen leiden naar Rome’, zal de man wel gedacht hebben. Of in dit geval, naar Sant’Agata Bolognese, waar zijn Lamborghini Huracán vandaan moest komen. Hij heeft het bedrag voor deze sportwagen op merkwaardige manier bij elkaar geschraapt, zo wist Motor1 te melden.

In Amerika kun je als bedrijf een aanvraag doen om geld te lenen uit een noodfonds. Dit is onder meer om je werknemers te kunnen betalen wanneer je krap zit door de financiële gevolgen van de virusuitbraak. Maar daar dacht de 29-jarige David T. Hines uit het Amerikaanse Florida anders over. Hoewel de Huracán niet zijn enige aankoop was uit het noodfonds, was dit wel de duurste. De Huracán kost ongeveer 318.000 dollar in Amerika.

Huracán een van de eerste aankopen

De man probeerde in eerste instantie 13,5 miljoen dollar in leningen te krijgen met misleidende verklaringen over loonkosten van verschillende bedrijven. Hij werd volgens het persbericht uiteindelijk goedgekeurd voor ongeveer 3,9 miljoen dollar, wat alsnog een grote som geld is.

Lamborghini Huracán Evo
Ter illustratie: Lamborghini Huracán Evo

Hines heeft overduidelijk nooit (oplettend) naar een misdaadfilm gekeken. Daar leer je namelijk dat je je gemaakte buit niet meteen moet uitgeven om onder de radar te kunnen blijven. Hij dacht daar echt er anders over, en registreerde vrijwel meteen een Lamborghini Huracán op zijn naam én op de naam van een van zijn bedrijven. Daarnaast zou hij ook aankopen hebben gedaan bij andere luxe retailers en resorts. Het persbericht van de Amerikaanse justitie wees echter niet op andere grote aankopen. De autoriteiten kwamen erachter toen hij verzuimde de salarisbetalingen te doen die hij op de leningsaanvragen had gezet.

Kort maar krachtig

Lang heeft hij dus ook niet kunnen genieten van zijn rijkdom, want de autoriteiten namen de Huracán vrij snel in beslag. Daarnaast werd ook 3,4 miljoen dollar teruggevorderd van verschillende bankrekeningen. Hines staat terecht voor bankfraude, valse verklaringen aan een financiële instellingen en het uitgeven van onwettige opbrengsten.

Review Huracán Evo

Benieuwd hoe de Lamborghini rijdt zonder in de problemen te komen? Bekijk dan onderstaande video van de Huracán Evo.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.