Autovisie
Autovisie Nieuws 29 jul 2020

Formule 1 langer zonder publiek: fans weer teleurgesteld

Formule 1 races zullen zeker de komende vijf races nog zonder publiek worden verreden. De F1-organisatie  heeft verklaard dat de race van 4 tot en met 6 september op het circuit van Monza, ‘achter gesloten deuren’ dus zonder toeschouwers zal worden verreden. Degenen die al een kaartje hadden gekocht, kunnen hun geld terugkrijgen.

De race op Monza is de achtste op de herziene kalender van de koningsklasse in de autosport, die door de coronapandemie pas in juli kon beginnen en een sterk aangepast schema kent.

Wachten tot eind september

Het aanvankelijke plan was om bij deze race voor het eerst weer een beperkt aantal toeschouwers toe te laten. De F1-organisatie heeft nu echter te kennen gegeven dat de situatie rond het virus nog te onzeker is.

Mogelijk is bij de negende race, de Grote Prijs van Toscane op Mugello, weer wat publiek welkom, maar dat hangt af van wat de regionale autoriteiten beslissen. Voor de tiende race, de Grote Prijs van Rusland in Sotsji op 27 september, is de kaartverkoop al begonnen. De Formule 1 rekent er ook op dat fans weer aanwezig kunnen zijn bij de Grote Prijs van de Eifel op de Nürburgring (11 oktober) en de Grote Prijs van Portugal in Portimão (25 oktober).

drive in bioscoop formule 1 zandvoort 2020
Wel mogelijk: in de drive-in bios Formule 1 kijken, zoals op het circuit van Zandvoort. (Afbeelding: ANP/Robin van Lonkhuijsen)

Geen corona in Formule 1

In tegenstelling tot het voetbal is de Formule 1 vooralsnog helemaal vrij van corona. Van de 1461 uitgevoerde coronatests in de de koningsklasse van de autosport is er geen enkele positief gebleken. Dat maakte de Formule 1 afgelopen zaterdag bekend. De tests werden bij coureurs en medewerkers van de teams afgenomen tussen vrijdag 17 en donderdag 23 juli.

De Formule 1 geeft wekelijks een overzicht van alle coronatests. Iedereen die toegang wil hebben tot het circuit moet om de vijf dagen een coronatest ondergaan. De volgende grand prix vindt aankomend weekend plaats op Silverstone.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Formule 1 langer zonder publiek: fans weer teleurgesteld
Sluiten