Autovisie
Autovisie Nieuws 16 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Hypercar Lotus is volledig elektrisch!

Lotus grijpt de autoshow in Shanghai aan om zijn eerste hypercar wereldkundig te maken. Ten minste, de Engelse autobouwer kondigt alleen de komst van de hypercar aan. Er staat nog geen auto.

Lotus Evija

Pas later dit jaar zal de autobouwer uit het Engelse Hethel de hypercar met de interne codenaam Type 130 aan het grote publiek tonen. De fabrikant zelf geeft bovenstaande foto vrij. Het onderste plaatje is een computerillustratie en gebaseerd op interne informatie van Lotus’ hoofdkantoor. Wanneer Lotus zelf de elektro-auto toont, is niet bekend. Dat er voor de hoofdstad is gekozen, is niet in de laatste plaats omdat de Type 130 de eerste elektrische hypercar van een Engelse autobouwer is en dat moet benadrukt worden.

Hypercar

Voor het project, dat zich volgens de autobouwer in een vergevorderd stadium bevindt, werkt de autobouwer samen met Williams Advanced Engineering. Het dochterbedrijf van de Williams Group, waarvan ook de F1-renstal deel uitmaakt, levert een belangrijke bijdrage in de ontwikkeling van de aandrijflijn. Specificaties van de elektromotor en de batterij ontbreken vooralsnog, maar een insider laat aan Autovisie weten dat de Type 130 een “echte hypercar” is die bestaande hypercars “McLaren P1 en Porsche 918 Spyder kwalificeren tot supercars”. Of Williams Advanced Engineering ook zijn input levert voor de carbon fibre-architectuur is niet bekend. Lotus Evija

Oplage

De oplage van de Type 130 zal gelimiteerd zijn op basis van de productiecapaciteit. De Engelsen hangen er vooralsnog geen verkoopvolume aan. Wanneer de bouw van de sportwagen start, is nog niet bekend.

De autoshow in Shanghai duurt nog tot en met 26 april.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.