Autovisie
Autovisie Nieuws 16 apr 2019

Elektrische stads-SUV van Renault is alleen voor China

De wereldwijd groeiende vraag naar SUV’s en elektrische auto’s weet Renault te combineren in de fonkelnieuwe City K-ZE. Toch is de nieuweling vooralsnog alleen voor de Chinese markt bedoeld.

Renault presenteert de kakelverse City K-ZE op de autoshow in Shanghai. Het is de productieversie van het studiemodel dat afgelopen oktober op de Autosalon van Parijs werd aangekondigd. De bouw van de elektrische stads-SUV gaat binnen enkele maanden van start. De productie komt in handen van het Chinese eGT New Energy Automotive Co., Ltd. Het is een nieuwe onderneming die Renault samen met Nissan en Mitsubishi heeft opgestart met de Chinese automaker Dongfeng.

Summiere informatie

Met het model treedt Renault voor het eerst het A-segment binnen met een volledig elektrisch aangedreven auto. Hoe groot de auto precies is, laat de fabrikant niet weten. De autobouwer beperkt zich tot het geven van de wielbasis, die 2,42 meter bedraagt. Ook over de aandrijflijn is de informatie summier. De Fransen geven aan dat de City K-ZE op verschillende manieren geladen kan worden, bijvoorbeeld via een 220V-stopcontact en via publieke oplaadpunten. Via een snellader is de batterij in 50 minuten tot 80% op te laden, aldus Renault. De laadsnelheid voor een volledig opgeladen batterij bedraagt vier uur. Eerder liet de fabrikant weten dat je met een volle accu zo’n 250 km zou kunnen afleggen.

Elders in de verkoop

Of de City K-ZE ook elders in de wereld in de verkoop gaat, is nog niet bekend.