Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 27 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Lewis Hamilton wil nog niet aan zijn houdbaarheidsdatum denken

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton gaat de komende maanden met het Formule 1-team van Mercedes praten over een nieuw contract. De Brit is ervan overtuigd dat hij nog niet over zijn houdbaarheidsdatum is.

De huidige verbintenis van Hamilton loopt eind volgend jaar af, maar de 37-jarige Brit wil graag nog even door met racen bij Mercedes. “We gaan het erover hebben en zullen een akkoord sluiten”, zei de coureur vandaag in interviews met Europese media.

Lewis Hamilton wil achtste wereldtitel

“Ik wil blijven racen. Ik hou van wat ik doe. Ik doe dit al dertig jaar en ik heb niet het gevoel dat ik moet stoppen”, aldus de huidige nummer 6 van de WK-stand. Hamilton rijdt sinds 2013 met veel succes voor Mercedes na zijn komst van McLaren. De Brit greep vorig jaar naast zijn achtste wereldtitel doordat Max Verstappen er in de laatste race mee aan de haal ging. Daarna waren er twijfels of de teleurgestelde Hamilton nog zou doorgaan.

Hamilton gaf eerder al aan graag nog een keer voor zijn achtste wereldtitel te gaan. “Omdat geen enkele coureur dat ooit heeft gepresteerd, wil ik dat proberen. Voor mij zal het voelen alsof het mijn eerste wereldtitel is, want zo benader ik het.” Hamilton is samen met Michael Schumacher recordhouder met zeven wereldtitels.

Overzicht: Max Verstappen nu in rijtje illustere wereldkampioenen

Max Verstappen voor tweede keer wereldkampioen

Dit weekend staat de Grote Prijs van Mexico op het programma in de Formule 1. Max Verstappen is al zeker van de wereldtitel. Hamilton wil niet te veel terugdenken aan de veelbesproken ontknoping vorig jaar, toen Verstappen de wereldtitel pakte.

“De liefde voor het racen en het team ben ik nooit kwijtgeraakt. Het was moeilijk dat de uitkomst van een kampioenschap, waar zoveel mensen hard voor hebben gewerkt, werd beslist door een verkeerde beslissing”, doelt hij op de hele safety car-saga in Abu Dhabi. “Maar ik ben niet iemand die zomaar opgeeft. Het lijkt alweer jaren geleden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.