Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 8 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Levensgrote LEGO Ford F-150 Lightning is indrukwekkend bouwwerk

Een LEGO-versie van een auto zie je wel vaker, maar een exemplaar zo groot als deze Ford F-150 Lightning is wel erg opvallend. Het bouwwerk heeft exact dezelfde buitenmaten als de originele EV.

Het bouwwerk is gemaakt door Legoland Florida. Zij staken meer dan 1600 uur in het project. In totaal hebben er 15 werknemers aan gewerkt.

Levensgrote LEGO Ford F-150 Lightning

Het resultaat is een levensgrote Ford F-150 Lighting bestaande uit 320.740 LEGO-stenen. De auto is net als het origineel 5,8 meter lang en 2,1 meter breed, maar weegt bijna 1700 kilogram. Dat is in ieder geval een stuk lichter dan de echte Lightning van bijna 3000 kilogram.

Deze LEGO Ford F-150 Lightning is een stuk lichter dan het daadwerkelijke exemplaar omdat de aandrijflijn ontbreekt. Geen 98 of 131 kWh-accupakket gekoppeld aan twee elektromotoren die goed zijn voor 458 pk of 588 pk, maar een stel zwenkwielen die verplaatsing van het bouwwerk mogelijk maken.

Lamborghini Sián nóg indrukwekkender

De LEGO Ford F-150 Lightning staat in Florida. Wil je als Nederlander het bouwwerk gaan bekijken, dan moet je een flinke trip maken. Voor een autoliefhebber is het wellicht leuker om de levensgrote Lamborghini Sián gemaakt van LEGO te bezoeken. Deze staat in Museo Automobili Lamborghini in Sant’Agata Bolognese en is nog indrukwekkender dan de Ford F-150 Lightning.

Lego Lamborghini Sián
(Afbeelding: Lamborghini)

Het bouwwerk bestaat uit 400.000 steentjes. Het kostte 8660 uur om de auto te bouwen. Opvallend aan de Lamborghini is dat de lightning van de Italiaan wél echt werkt. De makers hebben ervoor gezorgd dat de koplampen en achterlichten daadwerkelijk aan gaan. Daarbij zijn er ook lichtstroken geplaatst rondom de luchthappers en flanken.

F-150 Lightning is Fords antwoord op Tesla Cybertruck en Hummer

Door al deze techniek – en steentjes – weegt de LEGO Lamborghini Sián 500 kilogram meer dan het origineel. Dit komt neer op 2200 kilogram. Je hoeft voor dit bouwwerk trouwens niet per se naar het museum in Sant’Agata Bolognese’. Ook online kan je de auto ervaren en zelfs plaats nemen achter het stuur. Dat kan via deze link.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.