Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 7 aug 2023
Leestijd: 1 minuut

LEGO verrast liefhebbers met deze betaalbare Corvette C1

LEGO heeft ter ere van het 70-jarige jubileum van de Chevrolet Corvette een erg leuke set ontwikkeld van de C1 uit 1961. En die is ook nog eens betaalbaar.

LEGO brengt wel vaker dit soort sets voor liefhebbers uit. Zo kon je eerder al de Peugeot 9X8 kopen en kwam deze Defender afgelopen april op de markt.

Lego Chevrolet Corvette C1

Nu komt LEGO dus met de een nieuwe set van een klassieke Chevrolet Corvette C1. De set bestaat uit 1.210 stenen en heeft een prijskaartje van 199 euro.

Chevrolet Corvette, C1, lego
(Afbeelding: LEGO)

De set is gemaakt voor de volwassen liefhebber en niet heel gemakkelijk om te bouwen. Voor de moeite krijg je wel wat terug: een erg gedetailleerd bouwwerk.

De LEGO Chevrolet Corvette C1 heeft bijvoorbeeld een kofferbak en een motorkap die echt open gaat. Onder de motorkap vind je een nagemaakte motor met draaiende radiateurventilatoren. Ook het interieur is erg gedetailleerd. Zo vind je hier pedalen, een versnellingspook, een werkend stuur en een radio.

Mocht je nog niets te doen hebben met dit regenachtige weer en je vakantiedagen al opgenomen hebben, dan is deze set een mooie tijdsbesteding. Klik hier om de set te bekijken.

Technic Ford GT

Ben je geen fan van Chevrolet, maar wel van mooi Amerikanen. Bekijk dan eens deze LEGO Technic Ford GT. De Ford GT bestaat uit 1.466 onderdelen en is op schaal 1:12 gemaakt. Hij is een stuk ingewikkelder dan de Corvette.

LEGO dropt adembenemde hypercar als betaalbare bouwset

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.