Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 24 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Land Rover gaat extreem met gelimiteerde Range Rover SV Coupé

Dat Bentley werkt aan een coupévariant van de Bentayga en Lamborghini nu de Urus heeft, is Land Rover niet ontgaan. Het merk komt met een eigen interpretatie van een luxe premium SUV-coupé. Anders dan de concurrentie is het een échte coupé.

Range Rover SV CoupeJawel, de Range Rover SV Coupé zoals de mastodont is genaamd is een echte coupé, dus met twee portieren. Tegen de trend in, want elke fabrikant kiest tegenwoordig voor of een vier- of voor een vijfdeurs coupé. Feitelijk gaat Land Rover terug naar de basis. Niet alleen omdat van oudsher een coupé een tweedeurs is, ook omdat de aller-, allereerste Range Rover was eveneens een tweedeurs model.

Accessoires

Zoals de naam al deels verklapt is de SV Coupé een product van Land Rovers Special Vehicle Operations (SV). De auto wordt met de hand vervaardigd in het onderkomen van SV, waar eerder de eveneens gelimiteerde Project 7 van Jaguar en nu onder andere de bepantserde Land Rovers en Jaguars en de 300 exemplaren van de Jaguar Project 8 worden gemaakt. Het is een fabriek waar de autobouwer speciale wensen van klanten in vervulling laat gaan, zoals speciale lakken, aankleding en accessoires als een picknickstoel. Waar SV de capaciteit heeft om jaarlijks 5.000 auto’s op te bouwen, daar zal de SV Coupé er 999 van voor zijn rekening nemen. De oplage is namelijk beperkt. Hoelang SV verwacht bezig te zijn met de bouw van de SV Coupé wordt nog niet opgegeven. Land Rovers SV bouwt de auto voor alle markten wereldwijd.

Autosalon van Genève

De autobouwer geeft alleen een foto van het vierpersoons interieur vrij. Kort voor de onthulling op de Autosalon van Genève, die van 8 tot en met 18 maart 2018 wordt gehouden, zullen meer details volgen. Dan zal de autobouwer ook het prijskaartje bekend maken, al zal het goed kunnen dat dan al de complete oplage van 999 stuks is vergeven. Er komen in ieder geval enkele exemplaren naar Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.