Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 24 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Renault Alaskan voor Nederland op reservebank

Renault neemt de fonkelnieuwe Alaskan voorlopig niet op in de basisopstelling van het Nederlandse leveringsprogramma. Het importbedrijf ziet te weinig speelkansen voor de pick-up. De importeur geeft wel aan dat als de marktsituatie verandert, de Alaskan alsnog kan worden ingebracht.

renault-alaskan-overview-001.jpg.ximg.l_full_m.smart

“In goed overleg met de fabriek is besloten om de Alaskan niet op de Nederlandse markt te brengen”, laat de woordvoerster van Renault Nederland desgevraagd weten. “Er is een te geringe markt voor de pick-up in Nederland.“ De importeur liet eerder weten de Alaskan begin 2018 in de verkoop te nemen. Op dat besluit is het bedrijf nu teruggekomen.

Renault AlaskanNissan-samenwerking

De Alaskan is een pick-up waarvoor Renault een samenwerking met Nissan is aangegaan. Op basis van de Japanse Navara ontwierp Renault de Alaskan. De auto met grote laadbak kreeg onder andere een gerestyled front en andere laadklep. De Nissan-badges maakten plaats voor de Renault-wybertjes. Voor de productie maakt Renault gebruik van de Nissan-fabriek in Barcelona, waar ook de Navara en de eveneens op Nissan-basis ontwikkelde Mercedes X-Klasse wordt gefabriceerd. De productie van het model met een trekgewicht van 3,5 ton heeft tevens in Zuid-Amerika plaats.

Op een kier

“Mocht echter de marktsituatie veranderen, dan zullen we onderzoeken of het loont om de Alaskan alsnog in het modellengamma op te nemen”, aldus de woordvoerster van Renault Nederland. Renault Alaskan renault-alaskan-2017-international-(2)

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.