Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 4 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

Lamborghini Hurácan gebouwd door ex-baas Lotus

Voormalig Lotus CEO Dany Bahar heeft na zijn vertrek bij de Britse sportwagenbouwer een bedrijf in Modena opgericht gespecialiseerd in het modificeren van bestaande auto’s: Ares Performance. Met de opening van een studio in Londen hoopt Bahar de nodige gefortuneerde clientèle binnen te halen. Dit is de laatste creatie van het bedrijf: de Ares Lamborghini Hurácan.

Ares Performance richt zich volgens Bahar op alles ‘wat je ziet of aanraakt’ met auto’s. Het bedrijf mikt op klanten met een goed gevulde bankrekening die wat over hebben om met een zwaar gepersonaliseerde auto te rijden. De meeste klanten komen uit het Midden-Oosten en Azië. Inmiddels zijn er al ongeveer 120 auto’s gemodificeerd.

“Prijzen variëren per klus, maar zijn volgens Bahar niet overdreven”

Prijzen variëren per klus, maar zijn volgens Bahar niet overdreven. Een voorbeeld: het interieur van een Range Rover compleet aanpassen is een klus van vier weken waar Ares Performance dik 106.000 euro voor in rekening brengt. Een auto voorzien van een one-off koolstofvezel body heeft een prijskaartje van ruim 1 miljoen euro. Voor grotere klussen worden logischerwijs hogere tarieven in rekening gebracht. Nu zijn dit exorbitante geldbedragen, maar voor de meeste klanten slechts wisselgeld.

Een autobouwer noemt Bahar Ares Performance niet, omdat het bedrijf niets aan de structuur van de auto’s wijzigt en dus ook niet met regelgeving in aanraking komt. Het is puur een veredelaar. “We geven klanten waar ze naar zoeken en daar genieten ze hun hele leven van”, zegt Bahar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.