Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 4 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

IAA Frankfurt podium voor Lamborghini Hurácan Spyder

De Lamborghini Hurácan Spyder debuteert niet op de autoshow van Genève in maart volgend jaar. Lamborghini onthult de open supercar volgende maand al tijdens de IAA-autoshow in Frankfurt.

lamborghini-huracan-spyder

Lamborghini bevestigt officieel aan Autovisie dat de IAA in Frankfurt het podium vormt voor de onthulling van de Hurácan Spyder. Een slimme zet van de Italianen, omdat de Ferrari 488 Spider op deze manier al direct op de beursvloer concurrentie krijgt van de supersnelle stier.

“De Ferrari 488 Spider krijgt al direct op de beursvloer concurrentie van Lamborghini”

Net als de dichte Hurácan krijgt de Hurácan Spyder vierwielaandrijving en een snerpende 5,2 liter V10 met 610 pk. In tegenstelling tot Ferrari zonder toevoeging van een of meerdere turbo’s. Lamborghini koppelt de krachtbron aan een zeventraps automaat met dubbele koppeling. De levering van de Hurácan Spyder moet kort na de onthulling in Frankfurt starten.

Overigens is de Hurácan Spyder niet de enige klapper op de Lamborghini-stand. De open sportwagen deelt het podium met de Aventador SV Roadster waarvan de Italianen vijfhonderd exemplaren bouwen, honderd minder dan de inmiddels uitverkochte Aventador SV.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.