Autovisie
Autovisie Nieuws 28 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Laatste kans op BMW M2

Het zit er bijna op voor de BMW M2. De Duitse autobouwer staakt eind dit jaar de productie van de snelle coupé. In in ieder geval Europa valt het doek voor de auto.

Naar verluidt is de M2 is een van de slachtoffers van de strengere emissie-eisen die de Europese Unie stelt. Vanaf volgend jaar moeten autofabrikanten een gemiddelde CO2-waarde voor hun complete wagenpark scoren. Voor elke gram erboven volgt een boete. Om de CO2-waarde te drukken komt de BMW M2 te vervallen. Daarmee komt er geen einde aan de productlijn M2, want de Duitse autobouwer plant van de volgende generatie 2 Serie wederom een snelle, krachtige M-uitmonstering. Niet geheel onlogisch, want de M2 is een enorm succes voor BMW M GmbH.

X3M-motor voor volgende M2

Wanneer de nieuwe M2 komt –reken op 2022– heeft de fabrikant meer elektrische modellen in het leveringsprogramma, en die elektro-auto’s compenseren de CO2-uitstoot van de M2. Naar verluidt voorziet BMW die volgende generatie van hetzelfde blok zoals we nu kennen uit de X3M en X4M. Die krachtbron verschijnt eveneens in de nieuwe M3 en M4. Voor de BMW M2 zal de zogeheten S58-motor iets minder potent zijn, om interne concurrentie te voorkomen. BMW M2 Competition

BMW M2 in twee versies

Van de BMW’s in de compact-klasse, de 1 en 2 Serie, is de M2 de enige échte M-uitvoering en beschikt de sportcoupé over achterwielaandrijving. De uitvoering rolt momenteel in twee versies uit de fabriek, als M2 Competition en als M2 CS. Eerstgenoemde beschikt over een 411 pk sterke 3,0 liter zescilinder lijnmotor, die de 1625 kg zware vierzitter in 4,2 tellen van stilstand naar 100 km/h brengt. De topsnelheid is standaard op 250 km/h afgeregeld, maar kan optioneel op 280 km/h worden gezet.

De top van 280 km/h is standaard voor de BMW M2 CS. Die versie is het topmodel van de lijn. De Duitsers geven de uitvoering meer vermogen, liefst 450 pk in plaats van de standaard 411 pk. Daardoor accelereert de coupé in 4,0 seconden van stilstand naar 100 km/h. De CS is overigens wel een stukje duurder dan de Competition. Waar de voordeligste M2 precies 102.095,52 euro kost, daar staat de M2 CS voor 138.216,60 euro genoteerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.