Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 13 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

James Bond moet kans grijpen: laatste DB5 Continuation nog beschikbaar

Slechts 25 stuks bouwt Aston Martin DB5 Goldfinger Continuation en daarvan is er nog maar één beschikbaar. Dus James Bond, grijp je kans!

Jazeker, dé James Bond, de Engelse geheimagent aka 007. De term Goldfinger staat niet voor niets in de typenaam van de auto. De Aston Martin DB5 wordt per definitie met de legendarische filmheld geassocieerd, vanwege zijn uitstekende voorkeur voor gedistingeerde Engelse Gran Turismo’s. De DB5 werd in de iconische filmprent Goldfinger gebruikt. Hij was door Bonds collegae Q van de nodige speeltjes voorzien, zoals de technische dienst dat bij vrijwel alle dienstauto’s voor de geheim agent deed. Het maakte James Bond populair, terwijl het voor Aston Martin uitstekende marketing was.

Deze Aston Martin DB5 heeft de James Bond-gadgets – Sjoerds Weetjes 222

25 nieuwe James Bond-karakters erbij dankzij Aston Martin DB5 Goldfinger

Vier originele Bond-auto’s

Goldfinger dateert uit alweer de jaren zestig van de vorige eeuw, maar wie kent de film niet? En wie de film kent, denkt ook direct aan de Aston Martin DB5. De Engelse autobouwer kwam enkele jaren geleden op het idee om een DB5 Goldfinger Continuation uit te brengen. Vanwege de film zelf zijn er destijds vier stuks gebouwd, inclusief een presentatie-auto die te bewonderen is in het Louwman Museum te Wassenaar. In lijn met dat kwartet ontwikkelde Aston Martin een schitterende replica, de DB5 Goldfinger Continuation dus.

Klassiekerafdeling

Aangezien de originele filmauto’s enkele miljoenen euro’s waard zijn – twee jaar terug werd er zes miljoen voor een exemplaar afgerekend – heeft Aston Martin het prijskaartje bepaald op 3,2 miljoen euro. Let wel, exclusief belastingen! Het is geen DB5 met wat plaatjes en plastic Ali Express-speelgoed aan boord. De DB5 Goldfinger Continuation is geheel nieuw opgebouwd. Frame en chassis zijn nieuw, terwijl ook de motor compleet nieuw is vervaardigd. De kernwaarden van de auto zijn weliswaar in lijn met de auto uit de jaren zestig, de techneuten van de klassiekerafdeling Aston Martin Works hebben waar noodzakelijk de auto verbeterd, zoals de transmissie.

Helaas geen schietstoel

Maar het belangrijkste is de aanwezigheid van de beroemde gadgets, zoals je in bijgaande video kunt zien. Van die lijst ontbreekt de schietstoel. In plaats daarvan krijg je – als je dat op prijs stelde – striping op het dak, dat de naad van het dakpaneel moet voorstellen. Aston Martin levert de DB5 Goldfinger Continuation zowel linksgestuurd als rechtsgestuurd. Het origineel was rechtsgestuurd. Voor het rijden in de auto maakt het weinig uit, aangezien je met de speciale DB5 toch de openbare weg niet op mag.

Eerste vijf

De eerste vijf klantenauto’s werden eind 2020 uitgeleverd. Daarvan ging er direct één naar België, die in onderstaande video figureert. Blijkbaar zijn daarna nog niet de resterende exemplaren afgeleverd. Aan Autovisie laat de woordvoerder van de fabrikant weten dat er nog een auto beschikbaar is. Kijk voor alle details en het unieke karakter de video.

Video Aston Martin DB5 Goldfinger Continuation

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.