Autovisie
Autovisie Nieuws 22 jan 2021
Leestijd: 1 minuut

Deze Aston Martin DB5 heeft de James Bond-gadgets – Sjoerds Weetjes 222

Is de DB5 de beroemdste Aston Martin ooit gebouwd? Ongetwijfeld en dat is absoluut te danken aan James Bond, de Britse agent uit de gelijknamige filmreeks. En zie hier een kopie van de filmauto, die de Aston Martin in een gelimiteerde serie uitbrengt. Jawel, inclusief draaiende nummerborden, een rookgordijn en wapens! 

Dit is een DB5 Continuation. Hij is niet in de jaren zestig gebouwd, zoals het origineel, maar afgelopen jaar. In een gelimiteerde oplage maakt de restauratie-afdeling Aston Martin Works een replica van de Engelse sportwagen, nota bene de Goldfinger-editie met verschillende gadgets uit die legendarische film. Welke dat ook al weer waren laat Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je deze keer in Sjoerds Weetjes zien. Hij toont tevens hoe ze werken, zoals de wapens achter de knipperlichten, het kogelvrije scherm, de telefoon die gekoppeld is aan je Bluetooth-verbinding van je telefoon en het radarscherm. 

Keuzes

Sjoerd vertelt je het verhaal achter de Aston Martin DB5 Continuation Goldfinger, zoals de speciale editie voluit heet. Hij legt je tevens uit welke keuzes de gefortuneerde kopers konden maken tijdens het samenstellen. 

Sjoerds Weetjes

Zin in meer leuke weetjes? Ga dan op onze website naar de rubriek Sjoerds Weetjes, en laat je de komende weken overspoelen met interessante feitjes en bijzondere verhalen over net zo bijzondere of juist soms doodgewone auto’s. Heb je zin in klassiekers? Kijk dan eens naar de rubriek Uw Garage, waarin gepassioneerde bezitters uitgebreid vertellen over hun grote liefde. Liever genieten van spraakmakende youngtimers? In Peters Proefrit gaat Autovisie-redacteur Peter Hilhorst op pad met een bijzondere auto die het hart van de stuurman sneller doet kloppen. Kortom: je hoeft je de komende weken niet te vervelen. Onze kanalen staan vol met gave auto-content!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.