Autovisie
Autovisie Nieuws 17 feb 2016
Leestijd: 2 minuten

Jaguar F-Type SVR nog wilder voor 25.000 euro meer

De eerste Jaguar SVR is vanaf vandaag te bestellen. Hij heeft 25 pk en 20 Nm extra ten opzichte van de F-Type R en viel ook nog eens minimaal 25 kg af. Het resultaat? Nul naar honderd in 3,7 seconden en een topsnelheid van 322 km/h.

SVR

Het is de eerste Jaguar die uitgebracht wordt met het ‘SVR’ label. Net als de Range Rover Sport SVR wordt hij gemaakt door Special Vehicle Operations (SVO), de afdeling van Jaguar Land Rover die eerder bijvoorbeeld verantwoordelijk was voor de Project 7. En nu is er deze F-Type, de snelste van ze allemaal, want waar de Project 7 begrensd is op 300 km/h, mag deze F-Type SVR door tot 322 km/h (of 314 km/h in het geval van de Convertible).

Herrie

De F-Type staat nu niet direct bekend om zijn subtiele geluid, maar volgens SVR kon het nog wel wat extremer. Er is een nieuw titanium uitlaatsysteem voor de auto gemaakt, dat niet alleen luider klinkt, maar ook nog eens 16 kg lichter is dan bij de F-Type R. In totaal is de SVR 25 kg lichter, maar dat kan 50 kg worden als je op de optielijst het carbon dak en de carbonkeramische remmen aanvinkt. Die keramische schijven meten overigens 398 mm vóór en 380 mm achter. Bestel je carbonkeramische schijven, krijg je standaard ook andere 20 inch wielen. De bandenmaat is altijd gelijk: 265/35/ZR20 voor, 305/30/ZR20 achter.

Een serieuze achtervleugel die ook nog eens extra omhoog komt bij 96 km/h.

Looks

Uiterlijke verschillen zijn er ook. De voorbumper is aangepast voor een betere aerodynamica en achterop is een achterspoiler geplaatst. Bij de Coupé komt die vleugel bij 96 km/h nog eens extra omhoog, bij de Convertible moet je 112 km/h gaan. Met de spoiler omhoog heeft hij zo’n 15 procent minder lift dan een F-Type R. Onderhuids gaan de wijzigingen verder: de wielkasten voor kunnen lucht doorlaten, zodat de neus minder wordt opgetild.

In het interieur zit nog steeds alle luxe van de F-Type R, al zijn de stoelen nu voorzien van een speciaal patroon. Er zijn drie interieurkleuren: zwart, cognacbruin en rood.

Prijs

De Jaguar F-Type SVR heeft dezelfde uitstoot als de F-Type R, waardoor het bedrag aan BPM gelijk blijft. Jaguar vraagt 199.750 euro voor de Coupé en 206.850 euro voor de Convertible. De auto wordt over een kleine twee weken in Genève officieel onthuld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.