Autovisie
Autovisie Nieuws 17 feb 2016

Vision nummer zoveel: SUV-concept Skoda VisionS

We zien visioenen op de Autosalon van Genève. Mazda brengt de RX-Vision mee, Alpine de Vision Concept en Skoda de VisionS, waarvan de productieversie boven de Yeti komt te staan.

Skoda VisionS

De Tjechische SUV biedt plaats aan zes personen op drie zitrijen en is 4,70 meter lang, 1,91 meter breed en 1,68 meter hoog. Voor de aandrijving van de VisionS zorgt een – hoe kan het ook anders – hybride aandrijflijn. De combinatie van een 1,4 liter turbomotor en twee elektromotoren geeft een totaalvermogen van 225 pk.

“Het verbruik ligt op een uiterst theoretische 1 op 52,6”

Daarmee sprint de VisionS in 7,4 seconden van stilstand naar 100 km/h en haalt hij een top van bijna 200 km/h. Belangrijker is natuurlijk het verbruik, wat op een uiterst theoretische 1 op 52,6 ligt. De VisionS geeft een elektrische actieradius van 50 km en kan op een volle accu en benzinetank zo’n 1000 km ver komen.

LEES OOK: SEAT ATECA SUV IS EEN PAAR UUR TE VROEG

Zoals te verwachten staat de Skoda op het MQB-platform van de Volkswagen Groep, waar onder meer ook de Volkswagen Tiguan op staat. De VisionS heeft vierwielaandrijving. De brandstofmotor stuurt zijn kracht naar de voorwielen, terwijl de tweede elektromotor voor aandrijving op de achterwielen zorgt.

Skoda VisionS