Peter Hilhorst
Peter Hilhorst Nieuws 26 sep 2023
Leestijd: 1 minuut

Is de 911 S/T de duurste, puurste en lichtste Porsche?

Porsche presenteert ter ere van het 60-jarig bestaan van de 911 de nieuwe S/T. Is dit de duurste, puurste en lichtste Porsche? Je ziet het in de video.

De aanduiding S/T geeft aan dat het model een combinatie is tussen een GT3 Touring en een GT3 RS. De auto wordt dus tussen die modellen gepositioneerd.

De Porsche 911 S/T

De nieuwe Porsche 911 S/T is ontworpen met pure autoliefhebbers en puristen in gedachten. Voor de allereerste keer wordt de krachtige, ongeblazen 4,0-liter boxermotor met 525 pk, afkomstig van de GT3 RS, gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak met maar liefst zes versnellingen.

Maar dat is nog niet alles. De koppeling van de Porsche 911 S/T is vervangen door een lichtgewicht variant. Gecombineerd met een enkelmassa-vliegwiel zorgt dit ervoor dat de motor sneller toeren kan maken. Het resultaat? Een totale besparing van maar liefst 10,5 kilogram aan roterende massa.

Schakel je snel genoeg, dan schiet de Porsche 911 S/T van 0 naar 100 kilometer per uur in 3,7 seconden. De topsnelheid ligt op 300 kilometer per uur.

De prijs van de stuurmansauto

De prijs voor de Nederlandse markt is vastgesteld op 411.200 euro, en dit is inclusief de exclusieve Porsche Design Chronograph ter waarde van 11.950 euro. De productie van de 911 S/T is beperkt tot slechts 1963 exemplaren.

Porsche 911 S/T, Porsche Design Chronograph
(Afbeelding: Porsche)

Porsche

911 S/T

9 Score

Pluspunten

  • Ongekend felle gasrepons
  • Licht
  • Geen 4WS
  • Puur rijden

Minpunten

  • Geen 4WS
  • GT3 Touring vrijwel net zo goed
  • Moeilijker hard te rijden

Niet zomaar de zoveelste limited edition, maar daadwerkelijk met een eigen karakter. Waarin de imperfecties van de 911 heerlijk naar boven komen. Een uitdaging om echt hard in te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.