Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 11 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Instapversie Tesla Model X nu al niet meer te koop

De meest betaalbare Tesla Model X – de 60D – is nu al niet meer verkrijgbaar, slechts drie maanden na de introductie. Wie toch een Model X wil, is aangewezen op de 75D van een ton.

Tesla Model X - Autovisie.nl

Tesla Model X

Vanaf juli was kon de Tesla Model X als 60D besteld worden, de instapversie met een opgegeven bereik van 285 kilometer dankzij een accucapaciteit van 60 kWh. Voor 87.700 euro was je de eigenaar van die auto. Deze uitvoering blijkt nu echter niet meer in de prijslijst te staan, zo blijkt op de officiële website van de Tesla.

Natuurlijk kun je nog wel kiezen voor de 75D (die op zijn beurt al heel snel de 70D verving): deze versie is eigenlijk gelijk aan de 60D, maar beschikt over 72 kWh en kan dus in theorie 335 kilometer ver rijden na een volledig oplaadbeurt. Het prijsverschil is echter fors: de 75D kost 100.600 euro.

Tesla Model 3

Het is onbekend waarom de 60D zo snel al het veld heeft moeten ruimen. Mogelijk komen we meer te weten tijdens een event dat Tesla organiseert op 17 oktober aanstaande. De kans is in elk geval groot dat het bedrijf dan de productieversie van het échte instapmodel presenteert: de Tesla Model 3.

Autovisie reed onlangs uitgebreid met de Tesla Model X, de video met ons oordeel over het model kun je hieronder bekijken.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.