Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 4 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Infiniti QX Inspiration zoveelste startschot Japans elektro-offensief

Infiniti komt vanaf 2021 met zijn eigen elektrische modellenoffensief. Deze QX Inspiration is daarvan het zoveelste startschot. De concept staat over enkele weken op de autoshow van Detroit.

INFINITI_QX_Inspiration_2k_Embargoed_Jan_4_8_01_am_EST

We schrijven ‘zoveelste startschot’ omdat Infiniti de laatste jaren elektrische studiemodel na elektrische studiemodel heeft onthuld, zoals de spectaculaire Concept 10 op Pebble Beach 2018 en de Concept 9 het jaar daarvoor.

Elektrische designtaal

Dat waren echter verre-toekomstvisies. Deze QX Inspiration staat met zijn wielen dichterbij de realiteit. Zijn designtaal gaat bijvoorbeeld terugkomen op de aankomende elektromodellen van Infiniti, heeft het merk bekendgemaakt.

Geen grille

Op de SUV zien we de typische Infiniti-lijnen, maar dan tot het minimum teruggebracht. Een grille heeft de QX Inspiration alleen bij benadering. Smalle koplampen geven hem een indringend ‘gezicht’.

Infiniti in Nederland

Voor Nederland is Infiniti-nieuws steeds minder relevant geworden. In 2017 verkocht het merk hier nog 102 auto’s. Vorig jaar was dat aantal gedaald naar slechts 38.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.