Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 5 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Nog niet leverbaar, wel te koop: de nieuwe Infiniti Q60

Begin volgende maand introduceert Infiniti de fonkelnieuwe Q60 op de Autosalon van Parijs en dan start direct de Europese verkoop van de coupé. De Nederlandse dealers wachten niet op dat moment en maken nu alvast de vanafprijs van het nieuwe model bekend. De basisversie mag voor 47.550 euro bij een van de twee merkvertegenwoordigers worden opgehaald.

infiniti_q60s_3.0t_21

Bij de marktintroductie zal de Q60 er in één motorversie zijn en dat is tevens de meest interessante motorisering voor de Nederlandse markt. Het betreft een 208 pk sterke 2,0 liter viercilinder, waarvoor de belangstelling groter zal zijn dan voor de 400 pk sterke 3.0 V6 twin-turbo (met zijn hogere CO2-belasting) die later komt. Beide krachtbronnen zijn leverbaar met een automaat en vierwielaandrijving.

infiniti_q60s_3.0t_5Dynamic Digital Suspension

Met de Q60 bindt Infiniti de strijd aan met modellen als de eveneens fonkelnieuwe Audi A5, de BMW 4 Serie, Lexus RC en Mercedes-Benz C-Klasse Coupé. De Japanse dochteronderneming van Nissan positioneert de Q60 als sportieve luxe coupé, waarmee Infiniti de koers van BMW kiest.

Om de bestuurder een sportief rijgedrag te bieden, beschikt de nieuweling over Dynamic Digital Suspension, een elektronisch geregeld onderstel. Voor de besturing maakt de sportcoupé gebruik van de Infiniti’s tweede generatie Direct Adaptive Steering, waarbij via de Drive Mode Selector het stuurgedrag naar eigen smaak is aan te passen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.