Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 30 mrt 2015

In alle comfort picknicken met SVAutobiography

Land Rovers nieuwe Range Rover SVAutobiography vormt het verse topmodel en heeft standaard twee ultra-luxe picknickstoelen verwerkt in de kofferbak. Ideaal om in alle gemak een boterhammetje met kaas op te peuzelen.

De SVAutobiography is een creatie van de afdeling Special Vehicle Operations (SVO). Die afdeling ontwikkelt high performance modellen (SVR), speciale off-roadversies (SVX) en zeer luxueuze versies zoals deze SVAutobiography. Andere bezigheid van SVO is het bouwen van speciale gelimiteerde modellen, zoals de lichtgewicht Jaguar E-Types en in de toekomst mogelijk de XK SS.

“Aan boord alles wat je nodig en eigenlijk niet nodig hebt”

De Range Rover SVAutobiography vormt het paradepaardje van de luxe-afdeling en heeft alles aan boord wat je nodig en eigenlijk niet nodig hebt. Lederen bekleding, aluminium, hout, hoogpolig tapijt, het zit er allemaal op en in. Achterin dus die leuke en vooral luxe picknickstoelen. Zelfs de bodemplaat van de kofferruimte is met een luxe saus overgoten en niet van stof maar van teakhout gemaakt. Hij is bovendien uitschuifbaar wat het inladen van boodschappen vergemakkelijkt.

Net als de Autobiography Black-modellen van SVO wordt de Range Rover SVAutobiography op de reguliere productieband gebouwd. Het voertuig wordt naderhand naar de speciale werkplaats van SVO verplaatst, waar hij helemaal wordt omgebouwd. Op een productieaantal van 40.000 tot 50.000 auto’s zijn dat er ongeveer 500 per jaar. De Range Rover SVAutobiography met twotonelak debuteert op de New York International Auto Show en is vanaf de zomer te bestellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.