Autovisie
Autovisie Nieuws 30 mrt 2015

Eerste nieuwe kentekencombinatie GB-001-B uitgereikt

De huidige reeks kentekencombinaties liep op zijn eind en om te voorkomen dat consumenten de koop van een nieuwe auto uit zouden stellen, is sinds vandaag de nieuwe combinatie van twee letters-drie cijfers-een letter in gebruik.

Volgens Ab van Ravenstein, algemeen directeur van de RDW, gaat de nieuwe kentekenreeks met 2,8 miljoen combinaties zo’n 5 jaar mee. De vorige combinatie heeft korter bestaan. Die begon in 2013 met 1-KBB-00. De serie is nu al op omdat de RDW alleen de beginletters K, S, T, X en Z heeft gebruikt. Als de reeks afgelopen is, stappen we over op de combinatie A-99-AAA, gevolgd door 9-AA-999 en 999-AA-9, samen goed voor zo’n 18 miljoen nieuwe combinaties.

Melanie Schultz van Haegen, Minister van Infrastructuur & Milieu, reikte vandaag in Den Haag samen met Ab van Ravenstein het eerste kenteken van de nieuwe kentekenreeks uit. Die kentekenplaat werd onmiddellijk gemonteerd op een Kia Rio. De Rio wordt door Kia-dealer Autohaag Zeeuw en Kia Motors Nederland voor een jaar ter beschikking gesteld aan Stichting Het Vergeten Kind. Het kenteken werd door de minister overhandigd aan Babette van Veen, ambassadrice van Stichting Het Vergeten Kind.