Dries van den Elzen
Dries van den Elzen Nieuws 5 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Door de Ioniq 5 kijkt iedereen nu naar Hyundai – Review

Hoewel de Ioniq 5 pas in de zomer op de markt komt, kon Autovisie nu al een voorproefje krijgen in een prototype. Ook op de weg maakte de elektrische Koreaan veel indruk.

Met de Ioniq 5 laat Hyundai voor eens voor altijd zien dat het merk de status ‘volger’ achter zich heeft gelaten, en voortaan een leidende rol in de auto industrie wil innemen. Zowel qua design als onderhuidse elektrotechniek is het een vooruitstrevend concept.

Prototype

De afgelopen weken en maanden heb je in diverse artikelen op Autovisie.nl alle informatie kunnen vergaren over het hoe en wat van dit apparaat, maar nu is eindelijk het moment aangebroken dat we ermee kunnen rijden. Het betreft nog wel een prototype, maar wel eentje dat op enkele kwaliteitsdetails na identiek is aan de productieversie.

Dit is waarom de Ioniq 5 wél een Hyundai-logo heeft

Ondanks de beperkte tijd dat de auto voor ons beschikbaar was en het slechte weer ten tijden van de test, hebben we een goede indruk gekregen van het karakter en de prestaties van de Ioniq 5. De testauto in kwestie is er eentje uit de top van de prijslijst, dus met twee motoren die een gezamenlijk vermogen van 305 pk en 605 Nm afleveren, een 73 kWh accupakket en een rijke standaarduitrusting. Bijna 60 mille is veel geld, maar we weten nu zeker dat je daarvoor ook heel veel auto terugkrijgt.

Concurrentie

De concurrentie mag de borst natmaken voor deze auto, maar ook alle andere producten van Hyundai en Kia die op hetzelfde platform gebouwd gaan worden. Dus vlij jezelf neer op een van de ruime passagiersplekken in de ‘5’, en laat je meevoeren tijdens de eerste meters die we met de toekomst van de Koreaanse auto-industrie konden afleggen.

Dit is waarom de Hyundai Ioniq 5 géén retro-auto is

Meer over de Hyundai Ioniq 5

Een paar weken geleden liepen we al eens uitgebreid om de Ioniq 5 heen. Wil je alles weten over deze elektrische auto? En ben je benieuwd naar al z’n eigenaardigheden, zoals bijvoorbeeld het bijzondere binnenwerk van de deur of de loungestoelen? Kijk dan verder via onderstaande link, waarin we je uitgebreid meenemen rond en in dé EV van 2021.

Hyundai Ioniq 5, alles over dé elektrische auto van 2021! – Video

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.