Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 18 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Hyundai iMax N heeft 407 pk en plek voor acht personen

Hyundai bewijst dat tuning-tak N Performance meer kan dan alleen hatchbacks en SUV’s sportiever maken, het kan het ook met personenbusjes. Het resultaat: de Hyundai iMax N Drift Bus. En driften kan hij zeker.

Hyundai iMax N Drift Bus

Met de gigantische Amerikaanse tuningbeurs Sema in de aantocht, gaan de techneuten helemaal los bij Hyundai. Gisteren kwam het merk al met de Veloster Grappler, een brute offroadversie van de coupé met maar één achterdeur, en nu komt het met een opgevoerde personenbus: de Hyundai iMax N Drift Bus. En die benaming komt niet uit de lucht vallen. De heren hebben serieus werk verricht.

Corner carving

Op het eerste gezicht lijkt de iMax N niet meer dan een verlaagde auto met wat spoilers en grote velgen. Maar daarmee doen we deze aparte creatie echt te kort, want Hyundai verwijderde de 2,5 liter dieselmotor en verving deze door een 3,5 liter twin turbo V6-benzinemotor die goed is voor 407 pk en 555 Nm. Al dat vermogen gaat via een achttrapsautomaat en een ‘corner-carving’ differentieel naar de achterwielen. Een speciaal gemaakt uitlaatsysteem met twee standen is verantwoordelijk voor het geluid.

Maar met alleen wat visuele opsmuk en meer vermogen zijn we er nog niet. Het Australische team dat deze bizarre creatie maakte vond het belangrijk dat de bus ook op het circuit kon presteren. Daarom zorgden de techneuten ervoor dat hij een perfecte gewichtsverdeling van 50% voor en 50% achter heeft. Daar moet wel de kanttekening geplaatst worden, dat dit alleen geldt als alle acht de stoelen bezet zijn door volwassenen. Daarnaast kreeg de iMax N ook elektronisch instelbare schokdempers en remt hij af met speciale N-remmen.

Eenmalig project

Voor alle blije vaders die nu in de startblokken staan om een iMax N Drift Bus aan te schaffen, hebben we slecht nieuws: het blijft bij een eenmalig project. De racebus mag zelfs de openbare weg niet op. Maar dat betekent niet dat er geen andere opties zijn. Als voorbeeld halen we dit pareltje even aan: de Volkswagen T5 Multivan van Autohaus-Nordost-Berlin. Dit monster heeft een 3,6 liter V6 TSI-motor die 700 pk en 925 Nm naar de achterwielen stuurt. Dan is die Hyundai iMax N Drift Bus ineens een lachtertje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.