Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 18 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Bewijs: Porsche Taycan Turbo S sneller dan Tesla Model S

Wie heeft de snelste elektrische auto op de Nürburgring, Tesla of Porsche? We weten het nog niet, maar deze test geeft wel een hint: de Porsche Taycan Turbo S zou wel eens kunnen winnen.

Tesla Model S vs Porsche Taycan Turbo S

Op het moment van schrijven heeft Porsche nog steeds het Nürburgringrecord voor snelste elektrische auto in handen. Maar daar kan binnenkort verandering in komen, want Tesla is keihard aan het testen met een speciale Model S Plaid. En volgens de berichten die bij de Amerikaanse autofabrikant vandaan komen, is deze auto ruim 19 seconden sneller dan de Taycan. Helaas heeft Tesla nog geen officieel record gezet, al zal dat waarschijnlijk niet heel lang meer op zich laten wachten.

Turbo S

Mocht de Tesla Model S Plaid het record afpakken, dan heeft Porsche een geheim wapen achter de hand: de Porsche Taycan Turbo S. Dit is de snelste versie van het model, en omdat het record is met de Taycan Turbo is gezet kan deze de recordtijd zeker verbeteren.

Met al die factoren is het interessant om de strijd tussen de Amerikanen en de Duitsers te volgen. Maar in Duitsland dacht men daar anders over. Daar kon Vox Automobili niet wachten tot er een winnaar uit de bus komt. Daarom zetten ze zelf een Porsche Taycan Turbo S naast een Tesla Model S P100D en richten er een camera op. Het resultaat is een video met een overduidelijke winnaar. Zowel in de dragrace als de elandtest maakt de Tesla geen schijn van kans. Zelfs niet met een flink betere start.

Resultaat

Maar hoe leuk de test van de Duitsers ook is, we kunnen het resultaat helaas niet al te serieus nemen. De Tesla die de testers inzetten is namelijk geen ‘Plaid’, maar een P100D. En hoewel we niet weten hoeveel krachtiger de Plaid is dan de P100D, heeft Tesla al wel laten weten dat er een significant verschil tussen de twee zal zitten. Ook helpt het niet mee dat er in de regen getest werd.

Doorgestoken kaart

Tesla-fans zijn niet de meest stille types die je op het internet tegenkomt, en dat bewijzen ze ook deze keer weer. De reacties onder de video staan vol met beschuldigingen. De test zou doorgestoken kaart zijn omdat deze afkomstig is van Duitse media. Deze kunnen natuurlijk het merk van eigen bodem niet afvallen. Maar hoewel de test dus discutabel is, laat het wel zien dat de twee modellen aan elkaar gewaagd zijn. En dat maakt de echte strijd tussen de twee alleen maar interessanter om te volgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.