Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 1 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Deze Volkswagen T5 Multivan heeft 700 pk

Ben je fan van een onopvallende wagen die extreem snel is, oftewel een ‘sleeper’? Dan wijzen we je graag even op dit pareltje. Een Volkswagen T5 multivan. Op zich niet bijzonder, ware het niet dat hij 700 pk op het asfalt kan overbrengen.

Volkswagen T5 Multivan

De afgelopen paar dagen worden we gebombardeerd met de meest luxe wagens en dikste klassiekers die binnenkort het veilingblok op Pebble Beach oprijden. Ook komen er genoeg teasers langs van de duurste merken die tijdens dat evenement hun nieuwe miljoenenauto laten zien. Maar het kan ook anders. In Berlijn staat namelijk iets heel unieks te koop. Geen ultra-exclusieve Bugatti die nog geproduceerd moet worden, of een Ferrari-klassieker met een geweldige historie. Nee, in Berlijn staat een bijna doodnormale Volkswagen T5 Multivan te koop.

Tuner

We zeggen bijna bijzonder, omdat hij aan de buitenkant wellicht wat opvallend is gekleurd en redelijk dikke velgen heeft, maar voor de rest eigenlijk niet opvalt. Totdat je naast dit monster bij het stoplicht staat en hij de volledige 700 pk en 925 Nm via alle vier de wielen inzet om je verbaasd achter te laten. Deze T5 is namelijk onder handen genomen door tuner HGP. Die heeft de bus voorzien van een 3,6 liter V6 TSI-motor. Deze is voorzien van twee enorme turbo’s waardoor de motor de eerder genoemde imposante cijfers produceert.

Dat is een flinke stap gezien de Multivan oorspronkelijk niet meer dan 204 pk en 450 NM produceerde. Dit deed hij ook de eerste zes jaar van zijn leven, want pas in 2018, met 34.000 km op de teller, werd de T5 omgebouwd. Toen kreeg hij de looks van een T6 en de gigantische sprong in vermogen. Daar doet hij het nu nog maar 6.000 kilometer mee, want nu staat er 40.000 km op de teller.

Hellcat

Een andere flinke stap is de vraagprijs. Waar je een T5 multivan voor ongeveer 70.000 euro voor de deur stond, moet deze versie, schrik niet, bijna € 170.000 opleveren. Ter vergelijking: daar heb je ook een Dodge Challenger SRT Hellcat met 717 pk met 4.110 km op de teller voor. Al val je dan wel iets meer op. Keuzes, keuzes…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.