Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 1 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Honda eert Max Verstappen met Honda Civic #33 Limited Edition

Max Verstappen doet het goed in de Formule 1, en dat doet hij met hulp van zijn nieuwe Honda-motor. Om die samenwerking te eren komt het merk nu met de Honda Civic #33 Limited Edition. Gelimiteerd tot, jawel, 33 stuks.

Honda Civic #33

Honda is geen onbekende in de autosport. Het doet al jaren mee in de Formule 1, al is dat niet altijd even verdienstelijk geweest. Ook rijdt onder andere Tom Coronel in een Civic in de TCR Europe. Dit gaat de laatste tijd blijkbaar zo goed dat de Japanners het nu maar eens tijd vonden om het met de wereld te delen. Nadat Max Verstappen twee van de laatste drie Formule 1-races won, eert Honda de Limburger met de zeer gelimiteerde Honda Civic #33 Limited Edition.

#33

De Civic #33 staat ondertussen al bij de dealers en is zonder veel bombarie op de markt gebracht. Een reden hiervan zou kunnen zijn dat de speciale versie van de Civic niet zo heel bijzonder is. De #33 heeft namelijk een paar keer het #33-symbool op de auto geplakt gekregen en dat is het wel zo’n beetje. Zo vinden we de #33 Badge drie maal buiten en éénmaal met nummer op de middenconsole terug.

Honda Civic #33

De Honda Civic #33 Limited Edition is daarnaast standaard iets luxer uitgerust dan de Elegance-uitvoering waarop hij gebaseerd is. Hij heeft namelijk een zwart leren interieur met het 33-logo erop gestikt, en het ‘Rood illumination pack’ (rode sfeerverlichting). Als laatste kan er optioneel nog gekozen worden voor de kleur grijs of zwart en wel of geen rode spiegelkappen.

Motorisering

Qua motorisering is er helemaal niets veranderd. Verstappen wordt geëerd met een oerdegelijke 1.0 VTEC Turbo met 129 pk en 180 Nm die aan een CVT-automaat is gekoppeld. Je zou zeggen dat je een coureur eert met het krachtigste motorblok voor handen, in dit geval de 1.5 VTEC Turbo (182 pk en  220 Nm), maar Japanners zijn van nature terughoudend.

Honda Civic #33

Zoals we al zeiden is de Honda Civic #33 Limited Edition vanaf nu te koop bij de dealers. Er zijn er maar 33 in omloop en ze kosten ietsjes meer dan de standaard Elegance-uitvoering (€30.575,-). Het eerbetoon aan Max Verstappen moet namelijk €33.333,- opbrengen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.