Autovisie
Autovisie Nieuws 22 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Vernieuwde Volkswagen Multivan luistert naar stemcommando ‘Hey Bulli’

Volkswagen heeft de Multivan een flinke opfrisbeurt gegeven. De personenbus krijgt een vernieuwd ex- en interieur maar ook nieuwe assistentie- en infotainmentsystemen. Saillant detail: de Volkswagen Multivan heeft ook nieuwe voice-control technologie. Je kan de assistent oproepen met de uitspraak ‘Hey Bulli’.

Uiterlijke aanpassingen

De wijzigingen aan de buitenkant blijven beperkt. Volkswagen past grotere luchtinlaten, compactere koplampen met geïntegreerde LED-dagrijverlichting en een aangepaste grille toe. Verder is de voorbumper aangepast en loopt de chroomstrip door tot in de koplampen. De achterzijde van de vernieuwde Multivan is te herkennen aan nieuw ontworpen achterlichtunits.

Digital Cockpit

In het interieur is er meer aangepast. Volkswagen past onder meer een gedigitaliseerd dashboard toe met een virtueel instrumentarium (Digital Cockpit) van 10,25-inch en een fors display van het infotainmentsysteem. Volkswagen levert onder meer Discover Media met een 8,0-inch touchscreen en Discover Pro met een extra groot 9,2-inch touchscreen. Beide systemen zijn voorzien van draadloze Apple CarPlay. Dankzij nieuwe voice-control technologie kan de bestuurder de assistent oproepen met ‘Hey Bulli’, gevolgd door een opdracht.

Assistentiesystemen

Op het gebied van assistentiesystemen is er ook nieuws. Volkswagen levert standaard een zijwindassistent. Opties zijn rijstrookassistent Lane Assist, de parkeerhulp Park Assist en het waarschuwingssysteem Rear Traffic Alert. Tot slot vereenvoudigt Trailer Assist het manoeuvreren met een aanhanger.

Eerste model vernieuwde T6-reeks

De Volkswagen Multivan 6.1 is het eerste model binnen de vernieuwde T6-reeks van Volkswagen Bedrijfswagens. De levering start naar verwachting in het vierde kwartaal van 2019. De Multivan 6.1 is leverbaar met verschillende 2.0 TDI-motoren met vermogens van 90 tot 199 pk. Een aantal varianten is leverbaar met DSG-automaat, met of zonder 4Motion vierwielaandrijving.

Elektrische versie

Er komt ook een volledig elektrisch aangedreven versie. Deze elektrische variant wordt in samenwerking met ABT ontwikkeld. Volkswagen rust hem uit met een 112 pk sterke elektromotor. Er is keuze uit twee batterijpakketten: 38,8 of 77,6 kWh. De maximale actieradius komt uit op ruim 400 km, maar dat is nog wel gemeten met de verouderde NEDC-meetmethode.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.