Autovisie
Autovisie Nieuws 22 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Cupra Formentor Concept is plug-in hybride

Cupra – tegenwoordig een zelfstandig merk binnen de Seat-familie – bestaat alweer één jaar. En dat moet gevierd worden. Cupra pakt uit met deze Formentor Concept: een auto die in een later stadium gewoon in productie gaat. Ook als Seat.

Terramar

De productieversie van de Formentor gaat mogelijk Terramar heten, al kan Seat dat nog niet bevestigen. Voorlopig spreken we gewoon over Formentor. Het gaat om een sportief gestileerde crossover met een plug-in hybride aandrijflijn met een systeemvermogen van 245 pk.

Aandrijflijn van Skoda Vision RS?

Mogelijk hebben we hier te maken met dezelfde aandrijflijn die Skoda eerder heeft toegepast in de Vision RS Concept. Die Skoda had een 150 pk sterke 1.5 TSI-motor en een elektromotor met 102 pk. Samen goed voor 245 pk. De Formentor moet alleen op elektrische energie maximaal 50 kilometer kunnen rijden, gemeten volgens de WLTP-norm. Cupra rust de Formentor verder uit met een DSG-automaat met dubbele koppeling, een DCC-onderstel met verschillende rijmodi, een sperdifferentieel en Progressive Steering.

Zeven Cupra-modellen

De Cupra Formentor debuteert op de Autosalon van Genève (7-17 maart). Rond 2020 heeft Cupra naar verwachting zeven modellen in het gamma. De eerste twee kennen we al: de gelimiteerde Seat Leon Cupra R en de Cupra Ateca. De Seat Leon Cupra R ST komt begin 2019 en eind 2019 komt Cupra met een ‘Cupra Special Model’. In 2020 staat de nieuwe Cupra Leon, Cupra Leon ST en een Cupra CUV op de rol.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.