Remco Slump
Remco Slump Nieuws 11 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Hyundai i20 – Deze rijdende markeerstift heeft een update gehad

Het leven van een Autovisie-redacteur gaat niet altijd over rozen. Want hoe schrijf je nou een leuk internetverhaal over de Hyundai i20, een weinig spannende auto die een weinig spannende update krijgt?

Nou… de kleur is leuk. Laten we daarmee beginnen. En voor een compact hatchbackje ziet de Hyundai i20 er best leuk uit, met zijn scherpe vouwen en lijnen, zijn vijfspaaks ninjaster-wielen en zijn achterlichten die door het zwaard van Zorro zijn gemarkeerd.

Hyundai i20 nu met led-koplampen

Maar de i20 is vernieuwd dus. Hij zou een andere grille en rondom gewijzigde bumpers hebben, volgens Hyundai. Laten we dat voor kennisgeving aannemen, want zien doen we het niet. De koplampen werken nu met led-techniek.

Hyundai i20
(Afbeelding: Hyundai)

Zoals dat hoort bij een facelift zijn er een paar nieuwe carrosseriekleuren beschikbaar: Lucid Lime Metallic (de gloeiend gele kleur op de foto’s), Lumen Grey Pearl en Meta Blue Pearl. De i20 is ook leverbaar in het zwart, rood, groen, wit en grijs.

Optioneel met 10,25-inch digitale cockpit

Standaard is hij voorzien van analoge klokken achter het stuur, optioneel is een 10,25-inch digitale cockpit. Eveneens leverbaar zijn een even groot touchscreen op de middenconsole (met Apple CarPlay en Android Auto) en een draadloze telefoonlader.

Hyundai i20
(Afbeelding: Hyundai) (Afbeelding: Hyundai)

De Hyundai i20 heeft alle gebruikelijke en veiligheidsvoorzieningen aan boord. Aanvullend zijn onder meer beschikbaar: Blind-spot Collision-avoidance Assist (voorkomt een aanrijding als je van rijstrook wisselt) en Smart Cruise Control (gebruikt de navigatie om te anticiperen op bijvoorbeeld bochten en rotondes).

Twee milde hybrides met driecilinder turbo

Motorisch blijft alles bij het oude, met in het leveringsprogramma een 1.2 MPI met 84 pk en twee milde hybrides met 1,0-liter driecilinder turbo (100 of 120 pk).

Hyundai i20, prijs
(Afbeelding: Hyundai)

De 1.2 MPI is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak. Bestel je een milde hybride, dan heb je de keuze uit een zeventraps automaat met dubbele koppeling en een handgeschakelde zesbak met zeilfunctie (bij gas loslaten, ontkoppelt hij de motor).

Trek de champagne uit het rek! Deze Hyundai gaat in productie

De productie van de vernieuwde Hyundai i20 gaat in het derde kwartaal van start in Turkije. Wat de prijzen op de Nederlandse markt zullen zijn, is nog niet bekend. De huidige i20 is er vanaf 17.595 euro.

Hyundai i20
(Afbeelding: Hyundai)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.