Remco Slump
Remco Slump Nieuws 11 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Defender laten ombouwen tot cabrio? Dat kost je een Range Rover Velar

Cabrio-SUV’s zijn nou niet bepaald populair. Zowel de Nissan Murano CrossCabriolet als de Range Rover Evoque Cabriolet flopte genadeloos. Maar een open versie van de Defender zou best eens kunnen slagen…

Niet dat je binnenkort overal Defenders met open dak zal zien verschijnen, overigens, want de auto op deze foto’s is geen officieel Land Rover-product. Hij is afkomstig van het Nederlandse bedrijf Heritage Customs.

Er is precedent voor een Defender Convertible

Waarom denken we dan toch dat een Defender Convertible kans van slagen heeft? Omdat er uiteraard een precedent is. Van de oude Land Rover zijn altijd uitvoeringen met een stoffen dak geweest.

Defender
(Afbeelding: Heritage Customs)

Nou waren dat hardcore terreinwagens en is dit een luxepaard dat niet bang is voor een spatje modder, maar toch… Met je kruin in de koele lentelucht zitten, past bij Land Rover.

Waarschijnlijk ben je een ton kwijt voor de ombouw

De prijs dan, want daar begonnen we dit verhaal mee. Ten eerste moet je je eigen Land Rover Defender 90 meebrengen, à raison de 116.000 euro minimaal. Ten tweede heb je te maken met ombouwkosten, die minstens 85.000 euro zijn, exclusief BTW.

Defender
(Afbeelding: Heritage Customs)

Dat de ombouw je een Range Rover Velar kost, is dus maar positieve schatting. Waarschijnlijk kom je boven de ton uit. Maar wat doet Heritage Customs dan voor je?

Een rolkooi, een softtop en heel veel meters leer

Uiteraard halen ze het dak van jouw Defender af en monteren ze in plaats daarvan een rolkooi en een softtop. Ook wordt het hele interieur onder handen genomen – met vele vierkante meters leer – en krijgt jouw Land Rover andere lichtmetaal aangemeten.

Defender
(Afbeelding: Heritage Customs)

Geen Land Rover Defender, maar een Valiance

Overigens mogen we het eindproduct geen Land Rover Defender meer noemen. Heritage Customs heeft zelf een naam bedacht: Valiance Convertible.

Defender
(Afbeelding: Heritage Customs)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.