Remco Slump
Remco Slump Nieuws 11 mei 2023
Leestijd: 1 minuut

Deze McLaren Senna GTR komt nooit meer van de 57ste verdieping af

Sommige mensen zijn zo rijk dat ze van gekkigheid niet meer weten wat ze met hun geld moeten doen. Neem deze zakenman bijvoorbeeld. Hij kocht het duurste penthouse van Australië en zette daar doodleuk een McLaren Senna GTR in.

Het penthouse staat in Melbourne, Australië, en bevindt zich op de 57ste verdieping van een duur appartementencomplex. Ene Adrian Portelli kocht het voor omgerekend 24 miljoen euro.

McLaren Senna GTR als sculptuur in de woonkamer

Kennelijk vond hij zijn nieuwe stulpje niet exclusief genoeg, want hij kocht er voor 1,8 miljoen dollar een McLaren Senna GTR bij, de circuitvariant van de ‘reguliere’ Senna.

McLaren Senna GTR
(Afbeelding: Instagram/Adrian Portelli)

Niet om erin te rijden, maar om ernaar te kijken. Want hij huurde een team van acht man en een kraan in om de McLaren naar de 57ste verdieping te tillen, waar de supersportwagen als een soort sculptuur in de woonkamer komt te staan.

McLaren Senna met vleugje Ayrton Senna | Sjoerds Weetjes 296

De McLaren zal nooit meer uit het penthouse komen

Het appartementencomplex is nog in aanbouw. Als het eenmaal klaar is, zal het buitengewoon moeilijk worden om de Senna GTR weer uit het penthouse te halen. Portelli denkt dat de McLaren er de rest van zijn dagen zal slijten.

McLaren Senna GTR
(Afbeelding: Instagram/Adrian Portelli)

Niet-straatlegale versie van de Senna voor circuitgebruik

De McLaren Senna GTR is een niet-straatlegale versie van de Senna, die in een oplage van slechts 75 stuks is geproduceerd. Hij wordt aangedreven door een 4,0-liter twinturbo V8 met 825 pk. De GTR is bedoeld voor circuitgebruik.

Wat je moet weten over de McLaren Senna – Sjoerds Weetjes 149

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.