Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 7 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Hyundai teaset opvallend model, is dit de nieuwe coupé?

Op 15 juli vindt de Hyundai N-dag plaats. Het socialmediateam van de autobouwer brengt alvast wat leven in de brouwerij door hier en daar een teaser online te gooien.

Het is duidelijk dat de focus tijdens de N-dag gaat liggen op het elektrische wagenpark van Hyundai, zoals de onderstaande teaser doet vermoeden.

Nieuwe Coupé?

Op basis van de onderstaande Facebook-post kunnen we ons verheugen op een wel heel sportief ogend model van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Veel kunnen we er vooralsnog niet uit opmaken, maar het silhouet van de auto lijkt het een en ander te verraden.

Hyundai lijkt op het eerste gezicht niet veel ruimte te hebben gereserveerd voor de achterbank, dus wellicht gaat het hier om een coupé.

We zullen in ieder geval tot 15 juli moeten wachten tot we meer weten, maar kijkend naar de designelementen van dit model is onze nieuwsgierigheid groot. De lange neus en de relatief korte achterzijde in combinatie met een spoiler die bijna tot de daklijn komt zorgen voor de illusie dat er een supercar uit de jaren 80 onder het doek ligt. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot Hyundai dat doek ervanaf trekt.

Hyundai Ioniq 6 N

Ook wordt er al een tipje van de sluier opgelicht van de Hyundai Ioniq 6 N. Op instagram post de N-divisie van Hyundai een foto wat overduidelijk de Ioniq 6 is. Herkenbaar aan de opvallende lichtstrip aan de achterzijde. Alleen heeft deze versie een spoiler gekregen die rechtstreeks uit Need for Speed zou kunnen komen.

Dat Hyundai bezig is met olie op het vuur van zijn elektrische modellen te gooien is zo gek nog niet. De Ioniq-lijn staat net als de EV’s van Kia op het E-GMP-platform. We weten dat het een koud kunstje is om op deze basis een performance model te bouwen. de Kia EV6 GT heeft immers 585 pk en heeft fors minder dan 4 seconden nodig om vanuit stilstand 100 km/h aan te tikken. Kortom, er is genoeg om naar uit te kijken. Nog even volhouden tot 15 juli!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.