Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 26 jul 2023
Leestijd: 1 minuut

Honda blaast nieuw leven in legendarische S2000

Om de Honda S2000 legendarisch te noemen is misschien wat overdreven. Maar dat ons hart een extra sprongetje maakte toen we hoorde dat er een nieuwe S2000 op tafel ligt, is een ding dat zeker is.

De Honda S2000 ken je als liefhebber wel. De roadster staat bekend als een Japans meesterwerk, zoals ze niet meer gemaakt worden.

Een nieuwe Honda S2000

Dat ze zo niet meer gemaakt worden, blijkt ook uit de aandrijflijn van de aanstaande Honda S2000. Geen snerpende vierpitter die pas bij 9000 toeren per minuut je tot de volgende versnelling dwingt, maar een elektromotor. Ondanks de stille aandrijflijn zegt de fabrikant tegen Car Magazine dat ze de wereld zullen verbluffen met hun eerste elektrische sportwagen.

Honda S2000, elektrisch,
Sports EV Concept uit 2017. (Afbeelding: Honda)

De auto is gebaseerd op de e:N-architectuur. De nieuwe sportwagen van het merk zal net als zijn voorganger achterwiel aangedreven zijn. Ook zit er mogelijk een Type R in het vat. Het sportieve label is volgens Honda in ieder geval niet enkel voorbehouden voor modellen met een brandstof-aandrijfliijn.

Nu enkel nog als occasion

De komst van een nieuwe S2000 is nog niet officieel bevestigd door Honda en verdere informatie blijft dan ook uit. Zal het design lijken op de Sports EV Concept uit 2017?

Honda S2000, elektrisch,
Sports EV Concept uit 2017. (Afbeelding: Honda)

Wil je een Honda S2000 rijden, dan moet je het vooralsnog met een occasion doen. Hoe leuk dat kan zijn, laat Autovisie-redacteur Peter Hilhorst in onderstaande video zien.

Audi laat Q6 e-tron zien, met een beetje hulp van Porsche

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.