Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 26 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Brand op vrachtschip vol auto’s bij Ameland

Bij een brand op een vrachtschip nabij Ameland is een bemanningslid om het leven gekomen. Daarbij zijn meerdere mensen gewond geraakt, zo meldt de kustwacht. Op het 200 meter lange schip staan 2857 auto’s waarvan 25 elektrisch.

Het schip komt uit Panama en heeft de naam Fremantle Highway. Het vrachtschip was onderweg van het Duitse Bremerhaven naar Port Said in Egypte.

Vrachtschip met auto’s in brand bij Ameland

Op het vrachtschip met auto’s nabij Ameland zaten 23 bemanningsleden. De bemanning heeft zelf geprobeerd de brand te blussen, maar dat lukte niet. Zeven bemanningsleden zijn overboord gesprongen. De overige bemanningsleden zijn met een helikopter van boord gehaald door de kustwacht.

Volgens de woordvoerder van de kustwacht is het lastig een brand op zee onder controle te krijgen, zeker aangezien er niemand aan boord van het vrachtschip kan om te blussen. Als er veel water aan boord komt, heeft dit logischerwijs invloed op wat er met het schip gebeurt. Zo ligt het schip al op een zijkant. Dat het schip uiteindelijk zal zinken, is en reëel scenario. Daarbij maken de 25 elektrische auto’s aan boord het blussen niet makkelijk, zo meldt de kustwacht van Ameland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.