Autovisie
Autovisie Nieuws 25 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Hoe groot is het Max Verstappen-gevoel in deze Honda e?

Is-ie cool of is-ie cool, deze uitgebouwde en bestickerde Honda e? Het Engelse Old School Engineering is verantwoordelijk voor de creatie. De liefhebbers van het bedrijf hebben de elektrisch aangedreven Honda e een rally-pak aangemeten.

Old School Engineering is gevestigd in Engeland, in Treorchy ten noodwesten van Cardiff om wat preciezer te zijn. Het bedrijf legt zich toe op onder andere de restauratie van klassiekers. Het portfolio toont foto’s van onder andere opgeknapte Jaguars en Mini’s, alsmede opnieuw opgebouwde MG Metro in rallytrim en een Lancia Stratos.

Touringcar-racer

De nieuwste creatie van de onderneming is Honda e. Deze keer werd niet gekozen voor een restauratie, maar voor een make-over van de elektro-auto. De heren hebben hun fantasie de vrije loop laten gaan. Het resultaat is een extra dikke versie. Ter inspiratie nam het bedrijf de Touringcar-racewagens voor ogen en gaf de Honda e een uitgebouwd koetswerk. Voor het creëren van de extra brede wielschermen gebruikte Old School Engineering carbon fibre. Door de toegenomen breedte werden ook bredere wielen gemonteerd, die overigens afgewerkt zijn met een nieuw setje velgen. Old School Engineering hing de carrosserie lager boven het asfalt, door de wielophanging in te korten en stijver te maken.

Achterwielaandrijver

De Engelsen claimen dat de achterwielaangedreven Honda e meer mechanische grip kent dus over meer tractie in bochten beschikt. Let wel, aan de elektromotor is niets veranderd. Het is echter niet duidelijk of de heren de 100 kW of 113 kW sterke elektroversie hebben gekozen. Ongeacht de motor moet de hatchback in een seconde of acht tot negen van stilstand op 100 km/h zitten. De topsnelheid van een fabrieksorigineel exemplaar bedraagt 145 km/h, begrensd. https://www.autovisie.nl/video/de-ideale-stadsauto-honda-e-2020-video/

Formule 1-livery

Als finishing touch kreeg de olijke vijfdeurs hatchback een speciale livery. De aankleding van het plaatwerk doet denken aan de Formule 1-auto van Max Verstappen. De Red Bull Honda e ontstond in enkele maanden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.