Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 4 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Max Verstappen is het gezicht van de Honda e Limited Edition

De Honda e krijgt een limited edition, en het is geen onbekende die voor de nodige publiciteit moet gaan zorgen. Onze eigen Max Verstappen is het gezicht van het actiemodel en neemt hem mee voor zijn eerste rondes.

De Japanse fabrikant zal slechts 50 stuks beschikbaar stellen voor de verkoop in Europa. Het model is vanaf vandaag beschikbaar.

Uniek uiterlijk

Honda hoopt wat extra exemplaren van de e te verkopen door het exterieur een update te geven. Dit moet volgens de fabrikant zorgen voor “meer individualiteit”. Voor een som van 44,4 duizend euro rijd je rond in een Honda e in de kleur ‘Premium kristal rood’ met zwarte accenten. Zoals we dat wel vaker zien bij dergelijke actiemodellen.

Zo zijn onder meer de badges aan de achterzijde compleet zwart gekleurd. En eerlijk is eerlijk, het oogt fraai. Ook de 17-inch wielen zijn op de nieuwe variant pikzwart.

Max Verstappen

Zoals gezegd kreeg Max Verstappen de taak om de eerste meters met de exclusieve Honda te maken. In Italië reed de wereldkampioen – ongetwijfeld op een zeer beschaafde manier – door de smalle straten van Dozza.

Bovendien is dit niet de eerste keer dat Honda de populariteit van Verstappen gebruikt om verkoopsucces af te dwingen. In 2019 kwam het namelijk al met de Honda Civic #33 Limited Edition. Deze Civic was een stuk luxer uitgerust dan de standaard Civic, want in tegenstelling tot de e werd bij dat model ook het interieur onder handen genomen. Zo kwam op de leren bekleding overal ‘#33’ terug en werd er rode sfeerverlichting in de cabine geïnstalleerd. Aan de prestaties werd niets veranderd. Iets wat we wel hadden verwacht bij een auto die vernoemd is naar een F1-coureur.

Geen non-cosmetische verbeteringen

Mocht je halsoverkop naar de dealer sprinten omdat de Honda e, die er overigens altijd al hip uit heeft gezien, nu al helemaal onweerstaanbaar is geworden, houd er dan rekening mee dat ook deze versie alleen cosmetische aanpassingen krijgt. De rijervaring en alles wat daarbij komt kijken blijft exact hetzelfde als in de originele Honda e die in 2020 zijn opwachting maakte.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.