Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 13 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Hennessey Venom F5 komt als roadster met bizar veel vermogen

De Hennessey Venom F5 is een hypercar in optima forma. Razendsnelle acceleratie gecombineerd met een topsnelheid van fors meer dan 450 km/h en een waanzinnig uiterlijk. Binnenkort mogen we een nieuwe variant van de hypercar verwachten. De fabrikant zal binnen afzienbare tijd namelijk het doek van de F5 roadster trekken.

De 6,6-liter twin turbo V8 van de F5 is goed voor een bizar vermogen van 1842 pk en een net zo indrukwekkend koppel van 1617 Nm. In 2020 kwam het model op de markt, alle 24 exemplaren zijn inmiddels aan hun eigenaar geleverd. Het prijskaartje van een F5 bedraagt een slordige 2,1 miljoen euro.

Een Venom F5 als roadster

Normaliter houdt Hennessey zich vooral bezig met het opvoeren van échte Amerikaanse muscle cars en pick-up trucks, maar doet ook geregeld een poging om merken als Koenigsegg en Bugatti te dwarsbomen. Daarvoor riep het in 2011 de Venom GT in het leven.

Het onderdeel van Hennessey dat verantwoordelijk is voor de bouw van de Venom, ‘Hennessey Special Vehicles’, kreeg uiteraard ook de taak om de F5 Roadster te ontwerpen. Veel laat Hennessey niet los over deze variant van zijn paradepaardje. Via diens officiële kanalen laat Hennessey het volgende weten: “Hennessey Special Vehicles presenteert de Venom F5 Roadster, een nieuwe open variant, tijdens The Quail, A Motorsports Gathering 2022.” Volgende week vrijdag zal Hennessey dus het doek van de roadster trekken.

Het gaat verder: “De Hennessey Venom F5 Roadster is een op maat gemaakte hypercar met een middenmotor, die snelheden tot meer dan 480 km/h kan bereiken. Tegelijkertijd levert het model ongeëvenaarde prestaties en ‘s wereld meest opwindende rijervaring in een roadster.” Dat klinkt op z’n zachtst gezegd veelbelovend.

Hennessey teaset niet veel meer dan een achterlicht

We kunnen bij een roadster variant natuurlijk een redelijke inschatting maken van hoe het model eruit komt te zijn. Het bedrijf laat twee foto’s van de Venom zien. Op de eerste foto zien we de roadster voor een zonsondergang, maar zijn vrijwel alle features van de auto onzichtbaar door de schaduwen. Dat wordt dus afwachten.

Hennessey geeft Venom F5 1.800+ pk uit kleinere V8

De tweede foto is van het achterlicht. Daaronder zien we de Venom F5 badge die we ook kennen uit de standaard F5. Hieronder is in een soort handschrift echter nog ‘roadster’ toegevoegd. Voor de rest is er geen verschil met een standaard Venom. Meer info volgt dus op vrijdag 19 augustus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.