Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 2 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Hennessey geeft Venom F5 1.800+ pk uit kleinere V8

Amerikaanse autobouwer Hennessey gedraagt zich erg on-Amerikaans met de V8 die bedoeld is voor de Hennessey Venom F5. Het motorblok is namelijk verkleind en produceert meer pk’s.

Hennessey Venom F5 Fury

Omstreeks deze tijd vorig jaar deed Hennessey het beoogde motorblok voor de Venom F5 uit de doeken. Een 7,6 liter V8 die goed was voor 1.600 pk. Dat klinkt als een machtige krachtbron, maar blijkbaar was hij toch niet goed genoeg. Hennessey laat nu namelijk weten dat ze de V8 hebben aangepast en er nog meer paardenkrachten uit hebben weten te halen. Het aantal pk’s komt nu boven de 1.800 uit.

Verkleinen

Bij Hennessey zou je verwachten dat ze de V8 uitgeboord zouden hebben naar een nog groter slagvolume om de extra pk’s te produceren, maar niets is minder waar. De Amerikanen waarbij groot niet groot genoeg is, besloot in alle wijsheid het slagvolume van de achtcilinder met een hele liter te verkleinen. Ook werd ‘aluminum’ als ongeschikt bestempeld en is de nieuwe motor gemaakt van gesmeed staal. Resultaat: een 6,6 liter V8 met twee turbo’s die goed is voor 1.841 pk en 1.619 Nm bij 8.000 toeren per minuut. Het nieuwe motorblok draait overigens tot maximaal 8.200 tpm, ruim 1.000 tpm meer dan het vorige prototype. Oh, en men heeft de V8 ook een naam gegeven: Fury.

Hennessey Venom F5 Fury

Daarmee zou de Hennessey Venom F5 200+ pk meer hebben dan de concurrentie. De Bugatti Chiron Super Sport 300+ en de Koenigsegg Jesko hebben beide ‘maar’ 1.600 pk tot hun beschikking. Het doel van de Amerikanen om het onofficiële snelheidsrecord van Bugatti (in twee richtingen) te breken lijkt daarmee haalbaar. De Venom F5 moet namelijk ook nog eens lichter worden dan de Super Sport 300+.

Dakloze variant

Naast de aanpassingen van de krachtbron laat Hennessey ook weten dat ze de Venom F5 voor het einde van het jaar op de testbaan zullen hebben. Het bedrijf gaat in totaal 24 stuks fabriceren en vraagt voor elk 1,6 miljoen dollar (1,46 miljoen euro). Als het lukt om alle exemplaren te verkopen, komt er ook een dakloze variant.

Hennessey Venom F5 snelste auto

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.