Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 3 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Porsche verhoogt officieel productie Taycan

De hoge heren bij Porsche dachten er al aan, want de vraag naar de Taycan was hoger dan gedacht, maar nu is dan de kogel door de kerk. De sportwagenfabrikant verhoogt de productie van de elektrische auto en huurt er extra mensen voor in.

Porsche Taycan

Porsche liet eerder weten dat ze officieel 20.000 registraties van geïnteresseerde kopers voor de Taycan hadden ontvangen. Dat lag precies in lijn met het beoogde aantal dat de fabrikant wilde produceren. Maar recentelijk kwamen er geruchten bij de Stuttgarters vandaan waaruit bleek dat de vraag naar de elektrische Porsche veel hoger was dan gedacht. Daarom werd eraan gekeken naar een optie om de productie ook te verhogen. Vandaag laat Porsche officieel weten dat dit ook het geval is. De productie gaat omhoog.

Flexibiliteit

Hoeveel de productie precies omhoog gaat laat de fabrikant helaas niet weten. Porsche is van plan om de mankracht in de fabriek in Zuffenhausen te vergroten naar 2.000 man. Dat houdt in dat er 500 nieuwe werknemers aangenomen zullen worden. Hiermee kan Porsche, als dat nodig is, de productiecapaciteit voor de Taycan verhogen. Dankzij die flexibiliteit kan het garanderen om iedere koper op tijd een sportieve stekkerauto voor de deur te laten zetten. Op dit moment zouden er volgens de fabrikant meer dan 32.000 aanbetalingen binnen zijn.

Werkloosheid

Porsche maakte gelijk van de gelegenheid gebruik om aan te kaarten dat de opmars van de elektrische auto niet voor werkloosheid zorgt, maar juist banen creëert. Autofabrikanten luidde eerder de noodklok omdat ze enorme ontslagrondes zagen aankomen. Hun fabrieken en die van hun toeleveranciers zouden met veel minder mensen toe kunnen aangezien de elektrische auto veel minder onderdelen bevat en daardoor makkelijker te produceren is.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.