Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 4 sep 2015

Heeft deze Audi SQ5 TDI Plus wel bestaansrecht?

Audi lanceert de overtreffende trap van de SQ5 TDI en geeft het model de toepasselijke naam SQ5 TDI Plus. Zijn 3,0 liter zescilinder geblazen dieselmotor komt uit op 27 pk en 50 Nm trekkracht extra, maar invloed op de prestaties heeft die vermogenstoename niet.

De standaard SQ5 TDI heeft 313 pk en 650 Nm trekkracht. Al meer dan genoeg om in combinatie met vierwielaandrijving in 5,1 seconden naar 100 km/h te sprinten. De SQ5 TDI Plus krijgt van Audi 340 pk en 700 Nm trekkracht. Invloed op de 0-100-tijd heeft die extra power niet, want ook de Plus-versie snelt in 5,1 tellen naar 100 km/h. En de topsnelheid is met 250 km/h eveneens gelijk aan die van de reguliere SQ5 TDI.

Heeft de SQ5 TDI Plus dan wel bestaansrecht? Volgens Audi wel. Vooral de komst van een ‘sportdifferentieel’ op de achteras, een primeur voor de Q5, moet kopers over de streep trekken om voor de Plus-versie te kiezen.

“Ook de Plus-versie van de SQ5 TDI snelt in 5,1 tellen naar 100 km/h”

De uiterlijke verschillen met zijn Plus-loze broer zijn beperkt. Audi geeft de SQ5 TDI Plus 21 inch Audi Sport-lichtmetaal en hoogglans zwarte exterieurelementen. De fabrikant werkt het interieur af met nappaleer.

In een oplage van slechts honderd stuks bouwt Audi de SQ5 TDI Plus in de speciale kleur Macaw Blue. De levering van de Plus-uitvoering start in Duitsland in oktober. Wanneer de uitvoering in Nederland arriveert is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.