Eerste glimp productieversie Jaguar F-Pace

Jaguar heeft een eerste foto van de fonkelnieuwe F-Pace vrijgegeven. En dat mocht tijd worden, want na een uitgebreide teaserperiode kunnen we eindelijk kennismaken met de definitieve productieversie.

Jaguar F-Pace 001

Een grote verrassing is het uiterlijk niet, want het design van de F-Pace is een-op-een overgenomen van de C-X17 Concept. Overigens niet zonder reden, want Jaguars designbaas Ian Callum vertelde al eerder dat de afmetingen, proporties, crashveiligheid en voetgangerveiligheid allemaal zijn meegenomen in het concept, zodat de definitieve auto niet al te veel afwijkt van het conceptmodel. “Zodoende hebben we niet de discussie over hoe de auto moet zijn. Hij kan zo gebouwd worden”, zei Callum eerder.

“De levering van de Jaguar F-Pace start halverwege volgend jaar”

Net als de XE en XF krijgt de F-Pace een aluminium chassis. Onder de motorkap verschijnen verschillende Ingenium-viercilinderdieselmotoren maar ook benzinemotoren met zes of acht cilinders. Omdat Jaguar de F-Pace typeert als een echte off-roader voorziet de fabrikant het model van vierwielaandrijving en All-Surface Progress Control. Met het laatste systeem kan de bestuurder het onderstel aanpassen aan de ondergrond. Het systeem heeft de standen asfalt, sneeuw, gravel of ijs. De F-Pace vormt een belangrijk model voor de autobouwer, want met de crossover hoopt Jaguar de verkopen een flinke impuls te geven.

https://www.youtube.com/watch?v=IqvbP-uxGIw