Coen Grutters
Coen Grutters Nieuws 6 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Harde crash gefilmd: Nederlander en Belg rijden Ferrari’s total loss

Twee mannen hebben afgelopen zaterdag in Italië hun Ferrari’s total loss gereden. Het gaat om een Nederlandse Ferrari 296 GTB met 830 pk en een 740 pk sterke F12berlinetta uit België. Na een flinke crash zijn de wagens naar de eeuwige jachtvelgen gestuurd.

De dramatische crash voltrok zich in het Italiaanse Osimo, een chique wijk vlak bij de Adriatische zee. Op de videobeelden van het zware ongeluk, zie je de Ferrari’s met hoge snelheid op een bocht afrijden. De Ford die voor de snelle bolides rijdt, laat zien welke snelheid gangbaar is in de haakse bocht. Een poging de supercars in te sturen is dan ook tevergeefs.

Videobeelden van de crash met twee Ferrari’s

Al ondersturend knalt de Nederlander in zijn 296 GTB op de hoge berm, waarna de ruim 400.000 euro kostende Ferrari gelanceerd wordt. De Nederlander wordt op de voet gevolgd door de Belg in zijn F12berlinetta. Na een meterslange sprong komen de Ferrari’s ruw tot stilstand tegen een hekwerk. Het verhaal lijkt te bizar voor woorden. Gelukkig ondersteunen de videobeelden van de crash dit verhaal.

Bij het zien van de heftige beelden vrees je het ergste, maar wonder boven wonder zijn de bestuurders er vrijwel zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Hoewel de hulpdiensten voor de zekerheid zelfs een traumahelikopter optrommelden, bleek deze al gauw overbodig. Na de crash zijn de mannen ter controle meegenomen naar het ziekenhuis, waarna ze al gauw hun weg mochten vervolgen.

Automonteur rijdt Toyota Supra van klant total loss tijdens testrit

Uiteraard moesten ze ander vervoer regelen, want de beide Ferrari’s zijn vermoedelijk afgeschreven na deze gigantische crash. Met name de F12berlinetta is er slecht aan toe. De blauwe supercar vatte kort na het ongeluk vlam. Wellicht heeft la polizia de mannen een ritje aangeboden. Het is namelijk goed voor te stellen dat de Italiaanse politie ook nog wel even een woordje met de stuntpiloten wil spreken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.