Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 6 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Publieke laadpunten schieten als paddenstoelen uit de grond. En dat is wel zo makkelijk

De kans dat je nu al in een elektrische auto rijdt – of dat je volgende auto er eentje is – is inmiddels levensgroot. De elektrificatie van auto’s gaat razendsnel. Oplaadpunten zijn daarbij natuurlijk essentieel. En wat dat betreft is er goed nieuws.

Op steeds meer plaatsen in de openbare ruimte verrijzen laadpunten waar je snel en eenvoudig weer een paarhonderd kilometer aan actieradius kunt bijladen. Een van de grootste laadnetwerken van Europa is van Shell Recharge met toegang tot meer dan 300.000 publieke laadpalen.

Laadpunten zijn overal te vinden

Ruim 200 snellaadpalen staan bij de Shell-stations langs de weg. Ook langs de straat en bij bouwmarkten GAMMA en Karwei vind je de Shell Recharge snelladers. En dat netwerk van laadpunten breidt zich in rap tempo uit.

We hoeven niet meer uit te leggen dat elektrisch rijden de toekomst is. Of eigenlijk is dat al niet eens meer het juiste woord; het is het heden. Vrijwel alle automerken brengen elektrische modellen uit en in 2030 moeten alle nieuwe auto’s die in Nederland worden verkocht elektrisch zijn. Veel werkgevers sorteren daar al op voor en bieden hun personeel nu al alleen nog elektrische leasewagens aan. Als de auto’s tenminste beschikbaar zijn, want er zijn lange levertijden voor nieuwe elektrische auto’s.

Het zegt alles over de opkomst van het nieuwe rijden. En daar hoort dus een nieuwe manier van ‘tanken’ bij – het opladen van de auto. Shell Recharge vindt het belangrijk dat ze elektrische bestuurders kunnen bedienen en is daar goed op ingesprongen met het indrukwekkende en hard groeiende netwerk van laadpunten.

Je tijd nuttig besteden tijdens het laden

Het kunnen opladen bij stations of ergens in de publieke ruimte heeft allerlei voordelen. Je kunt tijdens het laden zelf even ‘opladen’ in het Shell Café met een heerlijk vers broodje of een door de barista gemaakte verse kop koffie. Je zit er droog en warm en – niet geheel onbelangrijk – je kunt er gebruikmaken van schone toiletten.

Door nieuwe laadpalen te plaatsen op verschillende locaties waar mensen hun auto vaak parkeren, wordt het nog makkelijker om je auto op te laden dan het ooit was. En het heeft natuurlijk als groot voordeel dat je tijdens het opladen van je auto de tijd nuttig kunt besteden. Even boodschappen doen, een filmpje pakken of aan je conditie werken op de sportschool en je hebt weer een volle batterij.

Laadpunten tegen angst voor actieradius

De uitbreiding van het netwerk is goed nieuws voor de twijfelaars en ‘newbees’. Veel automobilisten vinden elektrisch rijden vaak nog spannend. Ze vragen zich af of ze wel voldoende stroom hebben om van A naar B te rijden en zo niet, of ze dan wel op tijd een laadpunt kunnen vinden. De ‘angst voor de actieradius’, ook wel laadangst, wordt dat genoemd. Dat is nu nergens meer voor nodig, want je kunt via de Shell Recharge App heel eenvoudig een oplaadpunt vinden bij jou in de buurt. Zo kun je je reis zorgvuldig plannen en het risico op een lege batterij minimaliseren.

Wie nog meer wil weten over het netwerk van laadpunten, kan op de website van Shell terecht voor alle informatie over het gemak van het opladen. Ga jij binnenkort elektrisch rijden? Download dan de Shell Recharge App en vraag gratis jouw laadpas aan.

In samenwerking met Shell Recharge

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.