Autovisie
Autovisie Nieuws 5 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Gullwing America wekt Studebaker tot leven

De Amerikaanse tuner Gullwing America (GWA) heeft een proefballonnetje opgelaten. De Veinte Victorias gedoopte auto moet vieren dat Studebaker twintig keer de Carrera Panamericana won.

De Carrera Panamericana is een soort Mille Miglia of Targa Florio, maar dan in Mexico. De race werd in 1988 weer in het leven geroepen, nadat hij vierendertig jaar niet meer was verreden. Na 1954 besloten de organisatoren de stekker eruit te trekken omdat ze het evenement te onveilig achten. De originele vijf Carrera Panamericana-races werden van 1950 tot en met 1954 gehouden.

“De Veinte Victorias bestaat alleen nog maar in de computer”

Sinds 1988 is de overwinning twintig keer naar een Studebaker gegaan en daarom heeft de tuner GWA besloten een moderne versie van de vierde generatie Champion uit te brengen, een model dat tussen 1953 en 1956 werd gebouwd. De nieuweling heet Veinte Victorias, wat twintig overwinningen betekent.

De auto bestaat alleen nog maar in de computer, maar GWA is van plan er twintig te bouwen: negentien stuks in het geel en één exemplaar in het blauw, de kleur van de Carrera Panamericana-safety car. Mocht de Veinte Victorias ooit werkelijkheid worden, dan moet er een 620 pk sterke 6,2 liter V8 uit de Corvette ZR1 in komen te liggen, gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.