Autovisie
Autovisie Nieuws 5 mei 2015
Leestijd: 2 minuten

Tulpenrallye: droomklus of nachtmerrie?

Autovisie staat dit jaar weer aan de start van de bekendste klassiekerrally van ons land: De Tulpenrallye. Team Autovisie neemt u mee van de voorbereidingen tot aan de finish in Noordwijk op 16 mei. Vandaag: de geboorte van een rallyteam.

Gesteld: uw baas belt op een willekeurige vrijdagmiddag en vraagt na een paar beleefdheden u als echte klassiekerliefhebber of u zin heeft de Tulpenrallye te rijden? U stribbelt wellicht even tegen? Logisch. Voor de vorm… Al is het maar om thuis te kunnen zeggen dat u alles, nee echt alles heeft gedaan om onder deze zware klus uit te komen. Maar daarna is er toch maar één antwoord denkbaar: heel graag!

Zo ging het in ieder geval nadat hoofdredacteur Jaco Bijlsma mij belde met het verzoek zijn inschrijving voor de Tulpenrallye over te nemen. Collega Bijlsma zou hem rijden met de man achter veel fraaie stukken op deze site: Robert Servaas. Maar zoals het gaat met leidinggevenden, iedereen doet een beroep op ze waardoor agenda’s veel te vol lopen. Heel jammer. Nadat ik op gepast begrijpende toon mijn medeleven had betuigd en het gesprek beëindigde, kon een gebalde vuist de lucht in.

“Een man een man, een woord een woord. Dus wij gaan de Tulpenrallye rijden”

Pas na een uur zonk het hele concept langzaam in. Fotostagiair Jérôme Wassenaar en ik gaan samen meedoen aan het meest prestigieuze klassiekerevenement van het jaar. En we hebben nog nooit eerder rally gereden. Want die ene kaartleesrit van onze jonge vriend met zijn vader mag geen naam hebben. Lichte paniek kwam op. We gaan radeloos verdwalen daar op die duizenden kilometers binnendoor weggetjes tussen Aosta en de finish in Katwijk. Helemaal toen ik van Bijlsma’s navigator Diederik Parlevliet hoorde hoe lastig het voor hem als nieuweling was geweest.

Dat de auto waarmee het allemaal moet gaan gebeuren nog in een garage van een winterslaap genoot, maakte de stress er niet minder op. Helemaal niet toen collega Bijlsma iets mompelde over de weinig overtuigende prestaties van de Mazda 1800 die hij vorig jaar met Servaas persoonlijk uit Zwitserland had gehaald. Plotseling begon ik complotten te vermoeden. Als de baas al stevig zijn best moest doen om aan te komen met een tot de tanden toe geprepareerde 911, hoe moest dat dan met ons? Maar een man een man, een woord een woord. Dus wij gaan de Tulpenrallye rijden. Uitrijden is dat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.