Autovisie
Autovisie Nieuws 4 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Rijkspolitie-Porsche geveild op Spa

“We hebben allemaal de angst gehad dat de politie-Porsche achter ons aankwam”, zei premier Rutte toen hij in een Rijkspolitie-911 de AutoRAI opende. En dat maakt deze originele Targa van de AVD dé aankoop voor wie zijn medeweggebruikers graag schrik aanjaagt.

Chassisnummer WPOZZZ91Z6S141619 werd in 1986 gebouwd en deed dienst bij de Algemene Verkeersdienst van de Rijkspolitie als auto 12.43. De Porsche 911 Carrera 3.2 Targa – die op 24 mei in Spa door Bonhams wordt geveild – heeft 127.218 kilometer op de teller staan en is nog steeds voorzien van zijn originele motor. Iets wat behoorlijk ongebruikelijk is, want bij de meeste politie-Porsches is de zescilinder boxer minstens één keer vervangen.

De verkoper beschrijft de staat van de auto als “over het algemeen goed”. De Porsche is daarentegen helemaal compleet, met zijn oorspronkelijke sirenes, lampen, stopbord, alcoholtester, meetlinten, camera en zendapparatuur. Alles werkt en is aangesloten, behalve de korte golfradio, die om wettelijke redenen onklaar is gemaakt. Deze 911 Targa moet tussen de 90.000 en 130.000 euro opbrengen en wordt geleverd met een AVD-uniform, een miniatuurtje en het boek ‘Baas van de Snelweg’ van Autovisie-redacteur Olof van Joolen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.