Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 4 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

GTI bus? Deze Volkswagen Crafter is een held

Als je een Volkswagen Crafter op de weg ziet rijden, dan weet je dat er hard gewerkt gaat worden. De praktische bus kan echter veel meer dan een bedrijfswagen zijn. Met dit GTI-achtige pakket is het een held, aldus VW.

Het optiepakket heet ‘Hero’ en maakt de Crafter stoerder. Niet onderhuids, want het blijft gewoon een normale Crafter. Waarmee je dus ook niet de Nürburgring op mag.

Volkswagen Crafter GTI

Het is dus geen GTI, al doen de rode accenten in de grille anders vermoeden. Naast de details heeft de Crafter ook sidebars, een achterspoiler een frontsplitter en zwarte Volkswagen logo’s. Daarbij krijgt de bus 17 inch wielen, een zonneklep en niet-dierlijk leren stoelen met rode stiksels.

Volkswagen Crafter, GTI
(Afbeelding: VW)

Je hoeft trouwens niet altijd voor het volledige Hero Pakket te kiezen als je jouw Volkswagen Crafter net iets stoerder wil maken dan die van je concurrent. Het pakket is verdeeld in vijf andere pakketjes.

De prijs van het Hero Pakket

Zo krijg je de GTI-lijntjes in het Red Line Pakket voor 810 euro en kost het Styling Pakket, met onder andere sidebars en spoilers, 1.980 euro of 1.922 euro afhankelijk van de lengte van de auto.

Dit is de Volkswagen GTI van de toekomst

Enkel de zwarte 17 inch wielen hebben een prijskaartje van 1.314 euro en de rode stiksels en het natuurlijke leer kosten 1.287 euro. De zonneklep is het goedkoopste onderdeel van het Hero Pakket voor de Volkswagen Crafter: 419 euro.

De genoemde prijzen zijn overigens exclusief btw. De gemiddelde Volkswagen Crafter wordt immers zakelijk gekocht.

Volkswagen Crafter, GTI
(Afbeelding: VW)

Het volledige Hero Pakket kost 5.762 euro exclusief btw. Dit betekent dat je een Volkswagen Crafter, die lijkt op een GTI-uitvoering, kan rijden voor net geen 40 mille exclusief btw. Veel geld, maar dan heb je wel een stoere bus die opvalt!

Luxe elektrische occasion van 4 jaar oud kost 50 % van de nieuwprijs

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.