Autovisie
Autovisie Nieuws 10 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

GP Pack geeft snufje GP aan Mini John Cooper Works

Mini laat de productie van de specifieke GP-onderdelen even langer doorlopen en gaat die bijzondere componenten optioneel aan Mini John Cooper Works-kopers aanbieden.

De spullen komen als accessoires op de markt en zijn alleen beschikbare voor fabrieksnieuwe Mini’s John Cooper Works in driedeurs-trim. De fabrikant biedt de onderdelen als GP Pack aan. Niet alle specifieke kenmerken van de GP voegt Mini in het pakket samen. De bijzondere wielkastverbreders zijn exclusief voor de Mini GP.

Mini Cooper John Cooper Works GP Pack

Racing Grey met Melting Silver

Tot het GP Pack behoren wel de kleur Racing Grey-metallic op de carrosserie met Melting Silver-metallic op het dak. Melting Silver is ook op de achterspoiler en buitenspiegelkappen te vinden. Op het koetswerk bevinden zich tevens zwart gelakte emblemen, deurhendels, luchthapper en tankdop. De zwarte tint keert ook terug rond de koplampunits, waarvan de behuizing eveneens zwart is. Aan de achterzijde kleuren de lichtunits ook zwart. Uiteraard zijn de karakteristieke lampenkap met Union Jack achterop te vinden.

Mini Cooper John Cooper Works GP Pack

GP-emblemen

Mini zet de John Cooper WorksGP Pack op 18-inch grote lichtmetalen wielen in JCW Cup Spoke-design, waarbij het GP-logo op de naafdoppen is te vinden. Het GP-embleem is ook te vinden op de achterklep, net als op de instaplijsten. Mocht je het verschil in wielkastverbreders niet hebben opgemerkt, aan de binnenzijde is er ook een groot verschil tussen de GP en GP Pack. De versie met GP Pack heeft vierzitplaatsen, waar de John Cooper Works GP een tweezitter is. De zitplaatsen – voorin natuurlijk sportstoelen – hebben lederen bekleding, waarop de GP-badge is aangebracht. Die zie je ook in de vloermatten met rode stitching staan, zowel aan de bestuurders- als passagierszijde. Het stuurwiel is voorzien van Walknappa-leer en voorzien van rode stiksels en een 3D-geprinte metalen centerpoint op 12 uur.

Eerste GP heette GP kit

De levering start in juli. Het GP Pack kan alleen af-fabriek worden besteld. Met het pakket verkleint Mini de afstand tussen de John Cooper Works en de tot 3000 stuks gelimiteerde John Cooper Works GP. Van laatstgenoemde model bestaan drie generaties. De allereerste editie heet overigens GP Kit, wat met het oog op het huidige GP Pack een onduidelijke naam is. De GP Kit was net als de nieuwste GP een volwaardige versie, gebouwd in Italië met zaken die niet achteraf voor een reguliere Mini konden worden besteld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.