Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 10 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Skoda Octavia Scout gaat aan de Nederlandse neuzen voorbij

Skoda introduceerde dit jaar de volledig nieuwe Octavia. Vandaag laat het de Octavia Scout zien, waar wij Nederlanders minder blij van worden.

Traditiegetrouw levert Skoda de Octavia ook als opgeruigde Scout-variant, na de presentatie van het reguliere model en de sportieve RS. Het probleem: de stoere Octavia komt helemaal niet naar ons land.

Skoda Octavia Scout

Geen verrassing

Dat is overigens geen heel grote verrassing, omdat de vorige generatie Octavia Scout ook al een tijdje van onze prijslijsten was verdwenen. In Nederland is er simpelweg niet genoeg vraag voor de stoere Tsjech. Zelfs de introductie van hybride-techniek kan er niet voor zorgen dat de nieuwe versie onze landsgrenzen gaat passeren.

Skoda Octavia Scout

Wat krijgen onze buurlanden dan wat wij moeten missen? De Octavia Scout staat 15 millimeter hoger op z’n poten, wordt bedekt met het nodige kunststof en krijgt uiteraard vierwielaandrijving mee. Wie daar niet op zit te wachten en toch nooit van de gebaande paden gaat, kan optioneel voor enkel voorwielaandrijving kiezen.

Milde hybride

Zij hebben voor de Octavia Scout dan de keuze uit bekende motoren: een 2.0-liter TDI met 115 pk, een 1.5 TSI met 150 pk of een 1.5 TSI met milde hybride-technologie (eveneens 150 pk) die we ook uit andere recente producten van de VW Groep kennen. In de eerste twee gevallen wordt de krachtbron gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak, de MHEV komt er met een zeventraps DSG.

Skoda Octavia Scout

Wie wél een optimale Octavia Scout wil en dus voor vierwielaandrijving kiest, heeft de keuze tussen een 2.0 TDI met 190 pk of een 2.0 TSI met 200 of 150 pk. Een zeventraps DSG is dan standaard. De sterke diesel mag een maximaal gewicht van 2000 kg aan de haak slaan.

Koopwijzer Skoda Octavia Scout

Wie lekker is gemaakt met de nieuwe en stoere Scout, heeft dus pech. Wil je eigenaar zijn van een opgehoogde Octavia, dan moet je dus gaan rondkijken in de tweedehands markt. Recent hebben we een koopwijzer voor de het model op onze website geplaatst, waarin uitgebreid de sterke en zwakke punten van die auto staan beschreven. Lees ‘m via deze link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.